r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán Tamerlán konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tamerlán
Töltött padlizsán Tamerlán konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    2099 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2052 micro
Összesen 493 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3102.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    872 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4197 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4103 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    956 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hosszában felvágott padlizsán belsejét kivájjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, majd eldolgozzuk (segíthet ebben a robotgép is). A megmaradt "hajót" pedig beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és elhelyezzük egy arra kiszemelt tálban.
  2. A felkockázott hagymákat kevés olajon megfuttatjuk, majd amikor összeesett, hozzáadjuk a húsos-padlizsános masszát, és jól odapirítunk neki, hogy szép színt kapjon. Közben sózzuk borsozzuk. (kb. 5 perc)
  3. A pirulás után hozzádobjuk a lehámozott, kinyomkodott, felkockázott paradicsomokat (ezt megelőzőleg, ha nagyon elemünkben vagyunk, akár kis bort is löttyinthetünk alá, de nem kötelező). Mehet bele a bazsalikom is és a szerecsendió. 10-15 percig érdemes rotyogtatni.
  4. A kész ragut, a padlizsánhajókba kanalazzuk, reszelhetünk rá kevés sajtot is, és 180 fokra melegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1333
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Ajánló

Bármivel ehetjük, ez az ebéd gyömbéres kuszkusszal lett tálalva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tamerlán 2 recept

Mint az emberek többsége én is nagyon szeretem Olaszország ízeit, ez pedig elméletileg egy Lázióra jellemző étel, amit ugyan módosítottam egy kicsit az elkészítésben (tehát már semmi köze az eredetihez), de alapvetően megmaradt az eredeti ízvilág.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...