Töltött padlizsán Tamerlán konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tamerlán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
140g padlizsán33 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
280g padlizsán67 kcal
-
250g darált marhahús355 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
986
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
20.8g padlizsán5 kcal
-
18.6g darált marhahús26 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
37.1g paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.5g bazsalikom1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
Összesen
73
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 564.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 2099 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 2052 micro
Összesen
493
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.6 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3102.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 872 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 729 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1129.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 686 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 4197 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 4103 micro
Összesen
986
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 956 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
1 kis db padlizsán
-
250 g darált marhahús
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
0.5 kg paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor bazsalikom
-
1 csipet szerecsendió
-
10 dkg sajt
Elkészítés
- A hosszában felvágott padlizsán belsejét kivájjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, majd eldolgozzuk (segíthet ebben a robotgép is). A megmaradt "hajót" pedig beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és elhelyezzük egy arra kiszemelt tálban.
- A felkockázott hagymákat kevés olajon megfuttatjuk, majd amikor összeesett, hozzáadjuk a húsos-padlizsános masszát, és jól odapirítunk neki, hogy szép színt kapjon. Közben sózzuk borsozzuk. (kb. 5 perc)
- A pirulás után hozzádobjuk a lehámozott, kinyomkodott, felkockázott paradicsomokat (ezt megelőzőleg, ha nagyon elemünkben vagyunk, akár kis bort is löttyinthetünk alá, de nem kötelező). Mehet bele a bazsalikom is és a szerecsendió. 10-15 percig érdemes rotyogtatni.
- A kész ragut, a padlizsánhajókba kanalazzuk, reszelhetünk rá kevés sajtot is, és 180 fokra melegített sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1333
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Ajánló
Bármivel ehetjük, ez az ebéd gyömbéres kuszkusszal lett tálalva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Tamerlán
2 recept
Mint az emberek többsége én is nagyon szeretem Olaszország ízeit, ez pedig elméletileg egy Lázióra jellemző étel, amit ugyan módosítottam egy kicsit az elkészítésben (tehát már semmi köze az eredetihez), de alapvetően megmaradt az eredeti ízvilág.