r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán párolt zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött padlizsán párolt zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    662 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 1129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5289.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1091 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    480 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 2259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

  1. A darált húst félig megfőzzük bazsalikommal, sóval, borssal.
  2. Félbevágjuk a padlizsánt, kikanalazzuk a padlizsán magházát.
  3. A főtt tojást és a paprikát felaprítjuk.
  4. Megtöltjük a padlizsánt a következő sorrendben: hús, tojás, paprika, sajt.
  5. Ezt előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Vajat rakunk serpenyőbe, ezen megpároljuk a zöldbabot egy nagyon kevés sóval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1427
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsán és zöldbab imádat könnyű étel formájában.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...