r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán hússal-hajdinával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Töltött padlizsán hússal-hajdinával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1146.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3440.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 1475 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmosva kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ezeket a padlizsán csónakokat a tepsire rakjuk, kicsit megsózzuk. A belső részt felkockázzuk, és szintén megsózzuk, hogy levet eresszen, amit majd kinyomkodhatunk.
  2. A hajdinát kétszeres mennyiségű (3 dl) sós vízben puhára főzzük (elfőzve a levet).
  3. Wokban olívaolajon az apróra vágott hagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott padlizsánkockákat. Ha kell, kevés vízzel pároljuk, illetve pirítjuk. Amikor puha, mehet bele a hús. Ízesítjük, és pirosasra pirítjuk. Amikor kész a husi is és a hajdina is, összekeverjük őket.
  4. Amikor a sütés-főzés felénél járunk, olívaolajjal meglocsolgatjuk/kenjük a padlizsáncsónakokat, és előmelegített sütőben (160 fokon) kissé elősütjük, kb. 10-15 perc alatt.
  5. Az elősütött csónakokba beletöltjük a húsos hajdinát, a tetejére 2 csík/szelet sajtot, majd a felkarikázott paradicsomot helyezzük, és megbolondítjuk füstölt mozzarellával a paradicsomot. Sütőben addig sütjük (alul-felül sütéssel 170 fokon), amíg a sajt elkezd olvadni/pirulni.
  6. Salátával (pl. uborkasaláta) tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2041
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 13.

Ajánló

Könnyű ebéd vagy akár vacsoraként is elkészíthető. Nagyon finom, egészséges, és hihetetlenül laktató!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött padlizsán hússal-hajdinával
Morzsácska 39 recept

Könnyű, nyári ebédet szerettünk volna. Sikerült! :) Nagyon finom lett. Egy jó leves után mennyei! Legközelebb bolognai jellegűre fogom készíteni... de lehet az már más tökkel! ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...