Töltött mézes Sziszuka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sziszuka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
tésztához
-
21g méz63 kcal
-
2g víz0 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
0 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
töltelékhez
-
25g meggylekvár70 kcal
-
8g füge6 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
30 kcal
-
40 kcal
-
8g dió55 kcal
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
tésztához
-
250g méz760 kcal
-
24g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
töltelékhez
-
300g meggylekvár834 kcal
-
100g füge73 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
483 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
6915
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
tésztához
-
11g méz34 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
22.1g finomliszt80 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
12.1g tojás15 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
töltelékhez
-
13.2g meggylekvár37 kcal
-
4.4g füge3 kcal
-
6.6g mazsola20 kcal
-
6.6g aszalt gyümölcsök16 kcal
-
21 kcal
-
4.4g dió29 kcal
Összesen
305
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 541.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
577
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 135.3 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 1008 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6498.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 3396 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1368.4 g
-
Cukor 848 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 592.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 797 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 171 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1565 micro
Összesen
6915
kcal
- 5% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
tésztához
-
250 g méz
-
3 ek víz
-
500 g finomliszt
-
10 g szódabikarbóna
-
50 g vaj
-
5 db tojás
-
200 g cukor
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 citromból nyert citromhéj
töltelékhez
-
300 g meggylekvár
-
100 g füge
-
150 g mazsola
-
150 g aszalt gyümölcsök
-
150 g kandírozott narancshéj
-
100 g dió
Elkészítés
tésztához
- A mézet 3 evőkanál vízzel az őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt szerecsendióval és a citrom reszelt héjával felmelegítjük.
- A vajat a cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, mézet, végül a tojások habbá vert fehérjét.
- Miután összedolgoztuk, 3 egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk, és közepes lángon kb. 15 percig sütjük.
töltelékhez
- Az első lapra a felmelegített lekvárt kenünk, befedjük a második lappal.
- A fügét, a cukrozott narancshéjat és gyümölcsöt összedaráljuk, hozzáadjuk a mazsolát és az összevágott diót, ezt kenjük a második lapra.
- Harmadik lapot erre tesszük rá, egy nehezéket rakunk erre, és így hagyjuk állni 24 órát. Mielőtt tálaljuk, meghintjük a tetejét porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3745
- Feltöltés dátuma: 2016. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sziszuka
4 recept
Ezt a süteményt évente egyszer készítem el, december 23-án. A finom szokásos menüből álló szentesti vacsorát ezzel a süteménnyel koronázom meg. Karácsony előtt szeretem megsütni, mert átjárja az illata az egész lakást, sokáig eláll, és másnapra annyira finom puha lesz, összeérnek az ízek.