r
Nosalty Logó

Töltött karalábé rizs nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Töltött karalábé rizs nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4371.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1514 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2760 micro
Összesen 1696 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újhagymát felkarikázzuk és kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, félretesszük.
  2. A karalábékat meghámozzuk, és karalábévájóval kiszedjük a közepüket, aztán sózzuk.
  3. A darált húshoz adjuk a megpárolt hagymát, a búzadarát, a tojást, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk majorannával. Végül a durvára vágott petrezselymet is hozzákeverjük.
  4. A karalábékat megtöltjük a darált hússal, és kiolajozott tepsibe helyezzük őket. Köréjük tesszük a kivájt karalábédarabokat.A megmaradt töltelékből pedig gombócokat formázunk, és azokat is elhelyezgetjük a tepsiben.
  5. 2 dl vizet öntünk alá, és forró sütőben alufóliával letakarva kb. 60-70 perc alatt megpároljuk a karalábékat.
  6. Leszedjük a fóliát, ellenőrizzük, hogy a zöldségek kellően megpuhultak-e. A tetejüket meglocsoljuk tejföllel, és visszatesszük még 10 percre a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15506
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nem szeretem a rizst. Megpróbáltam búzadarával helyettesíteni ebben az ételben. Sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...