r
Nosalty Logó

Töltött karalábé (májas)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Töltött karalábé (májas)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

820
Kalória
30g
Fehérje
59.6g
Szénhidrátok
52g
Zsír
324.4g
Víz
317g
Koleszterin
10.8g
Rost
11.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1874.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    324.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 820 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7496.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    429 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2275 mg
  • Nátrium
    3512 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17122 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    460 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    808 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 3280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott karalábét forró sós vízben megfőzöm, nem teljesen puhára, a vízből kiemelve hűlni hagyom.
  2. Külön főzöm a tarhonyát annyi vízben, amit felvesz, ezt is kihűtöm.
  3. Töltelék: a főtt hideg tarhonyához adom a májkrémet vagy májpástétomot, az apróra vágott szalonnát, a tojást, a majorannát, borsot darálok rá és összekeverem, szükség szerint sózom.
  4. A kihűlt karalábokat derékban kettévágom.
  5. Kiskanállal üregetmélyítek a fél karalábéfejekbe (centi körüli falvastagságot hagyok).
  6. Az mélyedésekbe púposan tölteléket töltök és olajozott jénaiba állítom.
  7. Amikor a félkaralábok megteltek, a maradék töltelékhez adom a kivájt karalábédaradokat és a tejfölt, utánsózom és a karalábék közé öntöm.
  8. Előmelegített sütőben pirosra sütöm.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

A töltött karalábé ezen formája a májpástétom-maradék felhasználásának remek módja. Készen vett májkrémből pedig gyors és könnyű vacsora. Semmiképpen sem konzerv májkrémet ajánlanék, hanem valamelyiket a műanyag hurkában kaphatók közül - jópár igen kellemes ízű kapható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!