Töltött karalábé (májas)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
820
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3280
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1874.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 878 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 324.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4280 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 4271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
820
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7496.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 429 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 2275 mg
-
Nátrium 3512 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17122 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 56 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 460 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 808 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 17084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
3280
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 792 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott karalábét forró sós vízben megfőzöm, nem teljesen puhára, a vízből kiemelve hűlni hagyom.
- Külön főzöm a tarhonyát annyi vízben, amit felvesz, ezt is kihűtöm.
- Töltelék: a főtt hideg tarhonyához adom a májkrémet vagy májpástétomot, az apróra vágott szalonnát, a tojást, a majorannát, borsot darálok rá és összekeverem, szükség szerint sózom.
- A kihűlt karalábokat derékban kettévágom.
- Kiskanállal üregetmélyítek a fél karalábéfejekbe (centi körüli falvastagságot hagyok).
- Az mélyedésekbe púposan tölteléket töltök és olajozott jénaiba állítom.
- Amikor a félkaralábok megteltek, a maradék töltelékhez adom a kivájt karalábédaradokat és a tejfölt, utánsózom és a karalábék közé öntöm.
- Előmelegített sütőben pirosra sütöm.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 36762
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.
Ajánló
Vacsorára. Nálunk mángoldszár-saláta volt hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
A töltött karalábé ezen formája a májpástétom-maradék felhasználásának remek módja. Készen vett májkrémből pedig gyors és könnyű vacsora. Semmiképpen sem konzerv májkrémet ajánlanék, hanem valamelyiket a műanyag hurkában kaphatók közül - jópár igen kellemes ízű kapható.