r
Nosalty Logó

Töltött karalábé Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Töltött karalábé Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával, tojással és a petrezselyem felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A karalábékat meghámozzuk, a közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, a maradék masszából golyókat formázunk.
  3. A karalábékat egy lábasba tesszük, felöntjük a levessel, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve, kb. 25 percig főzzük. Hozzáadjuk a kivájt karalábé darabokat és a húsgolyókat, további 10-15 perc alatt puhára főzzük. A töltött karalábékat kiszedjük.
  4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd a főzőlébe keverjük, kb. 2-3 percig forraljuk, míg mártásszerűen besűrűsödik.
  5. Belerakjuk a karalábékat, és jól átmelegítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23091
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tölteléket zsemle helyett készíthetjük maréknyi párolt rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...