Töltött karaj Biri36 konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Biri36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sütés
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
19g akácméz57 kcal
Töltelék
-
17g csirkemáj20 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
50g víz0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
751
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sütés
-
1200g sertés rövidkaraj1992 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
75g akácméz228 kcal
Töltelék
-
66g csirkemáj79 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
200g víz0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3000
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
Sütés
-
61.2g sertés rövidkaraj102 kcal
-
0.8g libazsír7 kcal
-
5.1g fehérbor4 kcal
-
3.8g akácméz12 kcal
Töltelék
-
3.4g csirkemáj4 kcal
-
5.5g zsemle15 kcal
-
10.2g víz0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
155
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.3 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1401.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 767 mg
-
Nátrium 322 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 345.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
751
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 285.1 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5607.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 406 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 3067 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.4 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1380.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2466 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 292 micro
-
K vitamin: 742 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 562 micro
-
Kolin: 995 mg
-
Retinol - A vitamin: 2273 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2312 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 26 micro
-
Lut-zea 2819 micro
Összesen
3000
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Sütés
-
1.2 kg sertés rövidkaraj
-
1 ek libazsír
-
1 dl fehérbor
-
3 ek akácméz
Töltelék
-
2 db zsemle
-
1 csokor petrezselyem
-
1 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Sütés
- A karajt hosszában kb. a szélességének a háromnegyedéig bevágjuk úgy, hogy a két vége előtt kb. 1-1 cm-el kezdjük és hagyjuk abba a vágást, vagyis hosszában zsebet vágunk a húsba. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, félretesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
- A masszát beletöltjük a karajon vágott zsebbe, majd hústűkkel összezárjuk, és a jobb tartás miatt, ahogy a képen is látható, átkötözzük. (Én természetes spárgát szoktam használni, de lehet ez pamutcérna is, csak nylon ne legyen!)
- A töltött karajt sütőzacskóba tesszük, teszünk a zacskóba egy nagy kanál libazsírt (lehet olaj vagy sertészsír is), és öntünk bele kb. 1 dl fehérbort is a párolás miatt. Amikor a zacskóban szép pirosnak látjuk a húst, kibontjuk, lehúzzuk a zacskót, és még a tepsiben a kisült lével, ha szükséges, kicsit tovább sütjük. Ha elég puha a hús, akkor erre nincs már szükség.
- A sütés után rögtön megkenjük mézzel a húst, ettől egy kellemes, pikáns ízt kap még.
Töltelék
- A két kisebb csirkemájat elkaparjuk, egy tálba rakjuk. A zsemléket beáztatás után kicsavarva a májhoz adjuk, beleaprítjuk a csokor petrezselymet, hozzáadjuk a tojást, kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, amit a sóval, borssal együtt szintén a májhoz adunk.
- Az egészet kézzel jól összegyúrjuk, és ha esetleg túl lágy lenne a töltelék, akkor még annyi zsemlét adunk hozzá, hogy egy összetartó masszát kapjunk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22298
- Feltöltés dátuma: 2016. február 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Biri36
10 recept
Szeretek nagyobb darab húsokat, különféle töltelékekkel megtölteni, és egyben megsütni. Nagyon jó a zamatuk, garantált a kiszáradás elkerülése, és nagyon finomak is.