Töltött káposzta Pancsika konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
88g darált sertéshús159 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
16g rizs56 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
36g káposztalevél9 kcal
Káposzta
-
188g savanyú káposzta36 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
9 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1 kcal
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0 kcal
-
6g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g rizs448 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
285g káposztalevél71 kcal
Káposzta
-
1500g savanyú káposzta285 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
71 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12 kcal
Összesen
3041
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Töltelék
-
21.9g darált sertéshús40 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.9g rizs14 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
8.9g káposztalevél2 kcal
Káposzta
-
46.9g savanyú káposzta9 kcal
-
3.1g füstölt szalonna20 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.7g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
95
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2287 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1809 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 317 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
381
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.3 g
Zsír
-
Összesen 160.3 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18295.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 802 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2324 mg
-
Nátrium 14470 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 61 mg
VÍZ
-
Összesen 2535.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 391 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 418 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 867 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4770 micro
Összesen
3041
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál himalája só
-
0.5 teáskanál fekete bors
-
125 g rizs
-
1 db tojás
-
15 közepes db káposztalevél
Káposzta
-
1.5 kg savanyú káposzta
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál himalája só
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
10 db borókabogyó
-
1 kávéskanál köménymag
-
5 db babérlevél
Elkészítés
Töltelék
- Töltelék: a darált húst összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával, tojással, nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleöntjük a rizst, és az egészet homogén masszává gyúrjuk.
- Körülbelül 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőlük, és beletöltjük a káposztalevelekbe, keresztbe felgöngyöljük, és a két oldalát visszahajtjuk. Ha esetleg marad ki töltelék, abból is ugyanakkora méretű golyókat formálok.
- Káposzta: egy 5 literes lábosban pici olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk először a megtisztított, felaprított vöröshagymát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, és tovább pároljuk.
- Ha üvegesre párolódtak, hozzáadjuk a borókabogyót, az egész borsot és a köménymagot, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk, hogy a szemek héja kipattogjon. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsot, sót, babérlevelet, a csípős paprikát (ízlés szerint),a szálas káposzta felét, körülbelül 2 dl vizet, és jól átforgatjuk.
- Utána a káposztára ráültetjük a káposztalevélbe göngyölt húsgolyókat, illetve a káposztalevél nélkülihúsgombócokat is. Befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen, alacsony hőfokon, körülbelül 2 órát főzzük. Időnként megrázogatjuk a lábast, vagy egy fakanállal óvatosan megemeljük a káposztát, hogy ne égjen le. Rántás nélkül készítem!
- Tálalása: friss tejföllel.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5762
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pancsika
101 recept
A makrobiotikus étkezés szerint a savanyú káposzta az egyik legegészségesebb étel, melyet télen és nyáron egyaránt fogyaszthatunk. Természetesen a hasonló, magyaros változat megterhelheti az emésztőrendszert, de ettől függetlenül a káposztában lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok jótékonyak, és nagy része megmarad, a lassú, alacsony lángon végzett főzésnek köszönhetően.