r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Töltött káposzta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18295.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    14470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    867 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4770 micro
Összesen 3041 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Káposzta

Elkészítés

Töltelék

  1. Töltelék: a darált húst összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával, tojással, nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleöntjük a rizst, és az egészet homogén masszává gyúrjuk.
  2. Körülbelül 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőlük, és beletöltjük a káposztalevelekbe, keresztbe felgöngyöljük, és a két oldalát visszahajtjuk. Ha esetleg marad ki töltelék, abból is ugyanakkora méretű golyókat formálok.
  3. Káposzta: egy 5 literes lábosban pici olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk először a megtisztított, felaprított vöröshagymát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, és tovább pároljuk.
  4. Ha üvegesre párolódtak, hozzáadjuk a borókabogyót, az egész borsot és a köménymagot, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk, hogy a szemek héja kipattogjon. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsot, sót, babérlevelet, a csípős paprikát (ízlés szerint),a szálas káposzta felét, körülbelül 2 dl vizet, és jól átforgatjuk.
  5. Utána a káposztára ráültetjük a káposztalevélbe göngyölt húsgolyókat, illetve a káposztalevél nélkülihúsgombócokat is. Befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen, alacsony hőfokon, körülbelül 2 órát főzzük. Időnként megrázogatjuk a lábast, vagy egy fakanállal óvatosan megemeljük a káposztát, hogy ne égjen le. Rántás nélkül készítem!
  6. Tálalása: friss tejföllel.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5729
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

A makrobiotikus étkezés szerint a savanyú káposzta az egyik legegészségesebb étel, melyet télen és nyáron egyaránt fogyaszthatunk. Természetesen a hasonló, magyaros változat megterhelheti az emésztőrendszert, de ettől függetlenül a káposztában lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok jótékonyak, és nagy része megmarad, a lassú, alacsony lángon végzett főzésnek köszönhetően.

Hozzávalók

Töltelék

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...