Töltött káposzta Gonoszka konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Töltött káposzta Gonoszka konyhájából](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/OM/za/toltott-kaposzta-gonoszka-konyhajabol.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=423%2C289%2C%2C21&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=5a6c406a9fed1c1f599908263b1069f7)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
40 dkg sertéscomb
-
20 dkg füstölt tarja
-
70 dkg savanyú káposzta
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
13 dkg rizs
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek fűszerpaprika
628
Kalória
42.2g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
280.8g
Víz
108g
Koleszterin
7.4g
Rost
5.1g
Cukor
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g sertéscomb182 kcal
-
50g füstölt lapocka115 kcal
-
50g füstölt tarja90 kcal
-
175g savanyú káposzta33 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
33g rizs116 kcal
-
53 kcal
-
6 kcal
Összesen
628
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g sertéscomb728 kcal
-
200g füstölt lapocka460 kcal
-
200g füstölt tarja360 kcal
-
700g savanyú káposzta133 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
130g rizs465 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
23 kcal
Összesen
2516
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
21.1g sertéscomb38 kcal
-
10.5g füstölt lapocka24 kcal
-
10.5g füstölt tarja19 kcal
-
36.9g savanyú káposzta7 kcal
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6.9g rizs25 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
Összesen
132
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2998.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 2490 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 280.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 538 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 958 micro
Összesen
628
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 168.9 g
Zsír
-
Összesen 134 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11994.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1296 mg
-
Nátrium 9961 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 1123.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 526 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 83 micro
-
β-karotin 2151 micro
-
β-crypt 499 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3831 micro
Összesen
2516
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 525 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
132
kcal
Elkészítés
- A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. A rizst megmossuk.
- A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az üvegesre párolt hagyma felét, a rizst, a tojást. Sózzuk, borsozzuk, és majorannával is megszórjuk. Alaposan összedolgozzuk.
- Közben a lábosban hagyott hagymára rátesszük a savanyú káposztát, a pirospaprikát, és felöntjük vízzel. A víz annyi legyen, hogy a gombócokat ellepje. Beletesszük a leöblített füstölt combot és tarját. Felforraljuk.
- Ha felforrt, akkor a húsmasszából gombócokat készítünk, és beletesszük a káposztába. Összerázzuk óvatosan. Lefedve, időnként megrázogatva kb. 1 órát főzzük.
- Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 60 perc
Én is karácsonyra minden évben elkészítem a töltött káposztámat. Nálunk Édesanyám soha nem tekerte levélbe a tölteléket, és nem is rántotta be. Így én is ezzel a módszerrel készítem, mert így szeretjük. A rizs ad neki elég sűrűséget a kifővő keményítő miatt, és a főzéssel a léből is párolog. Azonkívül a töltögetéssel sem kell pepecselni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!