r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 4. -egyszerű

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Shnitzel
Töltött káposzta 4. -egyszerű
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 519 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9057.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    5757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    2550 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    552 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1012 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1047 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    435 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2632 micro
Összesen 2075 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst a rizzsel (ez most arborio, rizotto rizs volt, szerettem volna hosszúszeműt venni hozzá, de itt a rizottós rizsen kívül a többi iszonyúan drága), sóval, borssal, pirospaprikával összekeverjük.
  2. Mivel a savanyú káposzta általában sós, mindig azzal kezdjük, hogy azt megkóstoljuk, és annak a sósságához igazítjuk a töltet sózását. (Én most bátortalan voltam, illetve ez a konzerv kápi nem volt annyira sós. De inkább sótlan legyen, mint sós, mert előbbin még lehet segíteni :)
  3. A káposztát szétszedjük, forró vízzel leforrázzuk, hogy ne legyen merev.
  4. Az edény aljába tegyük az aprókáposzta felét, szórjunk rá egész köményt.
  5. Kis gombócokat formázunk a húsból, beletesszük, feltekerjük, oldalát benyomkodjuk (sikerült, ahogy sikerült :). Ezt az aprókáposztára pakoljuk szépen sorban.
  6. A tetejére kerül az aprókáposzta másik fele (és mivel maradtak még kisebb káposztalevelek, azzal lefedjük az egészet).
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük kis lángra főni kb. 2 órát. (Itt alapvetően erősebb a gáz, mert azt szerettem volna, hogy csak "pöszögjön", azaz épphogy forrjon, de félidőben áttettem a legkisebb fej legkisebb lángjára, és akkor is jobban forrt, mint szerettem volna. Na, de annyira nem volt vészes.)
  8. Ahogy elforrja a levét, illetve a rizs beszívja, időnként pótoljuk.
  9. Kb. negyed órával a vége előtt szórjuk bele a pirospaprikát még (ezzel is kicsit bátortalan voltam szerintem, mehetett volna bele több).
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 495
  • Össznézettség: 396989
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Shnitzel 2 recept

Ha a sótlanságot nem vesszük, alapvetően finom lett, bár nem voltam vele megelégedve, ugye a só miatt. A maradék levébe egyébként szórtam még sót, és este, mikor ettem megint belőle, úgy már jó volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...