r
Nosalty Logó

Töltött habcsók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vass Ivetta
Töltött habcsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 4690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Habcsók

Krém

Összesen 315 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 467 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585 g
  • Cukor
    529 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 4690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Habcsók

Krém

Elkészítés

Habcsók

  1. A tojások fehérjét cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
  2. A sütőpapírral bélelt tepsibe habzsákkal nyomjunk kis habcsókokat.
  3. A sütőt felmelegítjük 120 fokra, és betesszük sütni csókokat. Sütjük kb. 20 percig, amíg habcsók felemelkedik. Addig nem szabad kinyitni a sütőt. Azután 80 fokra lecsökkentetjük a hőt, és még 25 percig szárítjuk. Ha kész van, hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.

Krém

  1. A tejben összekeverjük tojássárgákat vanília-pudingporral, vanillin cukorral és 1 evőkanál cukorral, és sűrű pudingot főzünk, és kihűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és összekeverjük kihűlt pudinggal.
  3. A habcsókokat úgy töltjük, hogy az egyik habcsókra nyomjunk kis krémet, és a másik habcsókkal összeragasztjuk, és körbeforgatjuk darált dióban, hogy a krémre ráragadjon.
  • Sütés hőfoka: 80 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3115
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött habcsók
Vass Ivetta 4 recept

Ez a habcsókrecept még édesanyámtól van. Én is szoktam csinálni különböző habcsókokat, de fiam szerint ez a töltött habcsók a legjobb, szerintem is. Nagyon finom, elolvad a szánkban.

Hozzávalók

Habcsók

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...