r
Nosalty Logó

Töltött gombafejek sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Töltött gombafejek sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    238.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    609 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 3313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, meghámozzuk. A szárát összevágjuk apró darabokra, a fejeket félretesszük.
  2. A vajat megolvasztjuk egy kis lábosban.
  3. A gombák szárához hozzáöntjük a tejfölt, és beleteszünk 3-4 kanál olvasztott vajat. Ez lesz a töltelékkrém alapja.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A sonkát felkockázzuk, a sajt felét lereszeljük, és ezeket is a krémhez adjuk.
  6. A hagymát megpucoljuk és elfelezzük. Az egyik felét kockázzuk, a másik felét vékonyan szeleteljük. A kockázott hagymákat a töltelékhez adjuk.
  7. A rizst sós vízben feltesszük főni.
  8. A maradék vajat beleöntjük a tepsibe. A szeletelt hagymákat elszórjuk a vajon. A bacon szeleteket szépen elhelyezzük a hagymán.
  9. A tölteléket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát is belenyomjuk, és jól összekeverjük.
  10. A gombafejeket megtöltjük a töltelékkel, ne sajnáljuk, jó púposan halmozzuk. A tetejére ráreszeljük a maradék sajtot.
  11. Alsó-felső sütésen 180 fokon sütjük 20 percig, majd kivesszük, és a tepsiben lévő vajas-hagymás-baconos zsiradékot a gombák tetejére kanalazzuk. (Ezt a lépést meghálálja, érdemes nem kihagyni.)
  12. Még 10-15 percig sütjük alacsonyabb, 160-as hőfokon, amíg pirulni kezd a teteje.
  13. Tálalásnál petrezselyemmel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10571
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Rakott karfiolt szerettem volna készíteni, de a boltban nem volt karfiol. Volt viszont szép, nagy gomba, így ezt lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...