Töltött gomba lilahagyma-ágyon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
126g csiperkegomba27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
7 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6g majonéz29 kcal
-
135g lilahagyma49 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
Összesen
203
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
252g csiperkegomba54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
11g majonéz59 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
50g kecskesajt182 kcal
-
60g kacsazsír0 kcal
Összesen
406
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
38.2g csiperkegomba8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2.4g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.7g majonéz9 kcal
-
41g lilahagyma15 kcal
-
7.6g kecskesajt28 kcal
-
9.1g kacsazsír0 kcal
Összesen
62
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
203
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1107.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 479.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
406
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 698 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
6 nagy db csiperkegomba
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 csipet bazsalikom
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 kávéskanál mustár
-
1 ek majonéz
Elkészítés
- A gombákból távolítsuk el a szárat.
- Az eltávolított szárrészt vágjuk össze minél kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együttesen (kivéve hagymák és kecskesajt) keverjük ki a tölteléket, ám a bazsalikommal csínján bánjunk, mivel eme csodás fűszer hajlamos leuralni az egész ételt.
- Ezek után egy magasabb oldalú, kacsazsírral jól megkent tepsibe terítsük szét először a vastagon karikára szelt lila hagymát, majd helyezzük rá a gombafejeket úgy, hogy stabilan álljanak a hagymaágyon, és töltsük meg őket az előző lépésben kikevert masszával. Nem baj, ha a töltelék púposan áll a gombában, sütés közben valamennyire úgy is össze fog esni. Ezt követően egy-egy vékony szelet kecskesajtot teszünk minden gomba tetejére, ami gyönyörűen rá fog pirulni az ételünkre. A tepsit takarjuk le alufóliával, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
- 20-25 perc sütés után vegyük le az alufóliát, és pár perc alatt pirítsuk meg ételünket. Ne ijedjünk meg attól, ha a hagyma tocsog a lében, mert a nagyon finom szaft teljes mértékben illik a gombánkhoz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7284
- Feltöltés dátuma: 2017. december 07.
Ajánló
Szinte bármilyen sült hús mellé tudom ajánlani, legyen az egy egyszerű rántott hús, egészben sült liba vagy akár egy csodás kacsacomb. Jó étvágyat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mint a legtöbb ételt, így a töltött gombát is elsőre édesanyám készítette el számunkra, ám nála a töltelékbe a darált húson és a gomba szárán kívül nem túl sok minden került bele (persze némi fűszerrel), ami ugyan finom dolog így is, ám a párommal továbbgondoltuk eme ételben rejlő lehetőségeket, és kitaláltunk egy sajátos töltöttgomba-receptet, amit hagymaágyra fektetve sütünk ki. Több alkalommal is elkészítettük már, és mindig próbáljuk tökéletesebbé tenni, és optimalizálni az ízek harmóniáját. Remélem, másoknak is elnyeri majd tetszését. Jó étvágyat hozzá!