r
Nosalty Logó

Töltött gomba lilahagyma-ágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Töltött gomba lilahagyma-ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    698 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákból távolítsuk el a szárat.
  2. Az eltávolított szárrészt vágjuk össze minél kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együttesen (kivéve hagymák és kecskesajt) keverjük ki a tölteléket, ám a bazsalikommal csínján bánjunk, mivel eme csodás fűszer hajlamos leuralni az egész ételt.
  3. Ezek után egy magasabb oldalú, kacsazsírral jól megkent tepsibe terítsük szét először a vastagon karikára szelt lila hagymát, majd helyezzük rá a gombafejeket úgy, hogy stabilan álljanak a hagymaágyon, és töltsük meg őket az előző lépésben kikevert masszával. Nem baj, ha a töltelék púposan áll a gombában, sütés közben valamennyire úgy is össze fog esni. Ezt követően egy-egy vékony szelet kecskesajtot teszünk minden gomba tetejére, ami gyönyörűen rá fog pirulni az ételünkre. A tepsit takarjuk le alufóliával, majd a 180-200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
  4. 20-25 perc sütés után vegyük le az alufóliát, és pár perc alatt pirítsuk meg ételünket. Ne ijedjünk meg attól, ha a hagyma tocsog a lében, mert a nagyon finom szaft teljes mértékben illik a gombánkhoz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7275
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 07.

Ajánló

Szinte bármilyen sült hús mellé tudom ajánlani, legyen az egy egyszerű rántott hús, egészben sült liba vagy akár egy csodás kacsacomb.  Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mint a legtöbb ételt, így a töltött gombát is elsőre édesanyám készítette el számunkra, ám nála a töltelékbe a darált húson és a gomba szárán kívül nem túl sok minden került bele (persze némi fűszerrel), ami ugyan finom dolog így is, ám a párommal továbbgondoltuk eme ételben rejlő lehetőségeket, és kitaláltunk egy sajátos töltöttgomba-receptet, amit hagymaágyra fektetve sütünk ki. Több alkalommal is elkészítettük már, és mindig próbáljuk tökéletesebbé tenni, és optimalizálni az ízek harmóniáját. Remélem, másoknak is elnyeri majd tetszését. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...