r
Nosalty Logó

Töltött fonott kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MSzabina
Töltött fonott kalács
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

774
Kalória
23.7g
Fehérje
75.2g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
49.9g
Víz
191.4g
Koleszterin
8.5g
Rost
25.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 4635 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.4 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8456.4 g
  • Cink
    414 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    3082 mg
  • Vas
    327 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4635 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Kovászt készítünk (1 dl tejet az élesztővel, porcukorral és kevés liszttel felfuttatunk). A kész kovászt a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl), a tojást, a 2 vaníliás cukrot, az olvasztott vajat. Dagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük (35-40 perc).
  2. A darált mákot egy tálban összekeverjük 2 ek porcukorral és 4 ek tejjel.
  3. A darált diót egy másik tálban összekeverjük 2 ek porcukorral, a maradék 2 zacskó vaníliás cukorral, a maradék 4 ek tejjel, a reszelt citromhéjjal.
  4. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot, a vaníliás pudingport, 2 tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára húzzuk, lazán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és hosszanti irányban 3 db kb. 15 cm széles csíkra vágjuk. Rúdformán az egyes csíkok közepére halmozzuk a töltelékeket, feltekerjük, és laza fonattá csavarjuk. Egy kuglófformát vagy koszorúformát kikenünk vajjal, és megszórunk zsemlemorzsával. Ebbe fektetjük a fonatot, a végeket aláhajtjuk, és konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem tölti a formát.
  6. A sütőt előmelegítjük. A tészta tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, és a forró sütőben megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje takarjuk le alufóliával.
  7. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Rácsra csúsztatva hagyjuk egészen kihűlni, csak azután szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28-30

Ez egy nagyon régi recept. Édesanyám készítette mindig, most húsvétkor én is megpróbálkoztam vele és nagyon jó lett. Én 50 dkg liszttel csináltam, a hozzávalókat ahhoz igazítottam. A töltelék így pont jó lesz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!