r
Nosalty Logó

Töltött fehér hagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Töltött fehér hagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4642 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4284.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    3177 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    27854 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1073 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk és hosszában a közepéig bevágjuk. Finoman ügyeskedve kiszedjük a belsejét, annyit, hogy a külső három hagymaréteg maradjon csak meg.
  2. A fehérbort és a zöldség alaplevet egy lábosban melegíteni kezdjük és ha felforrt, lejjebb vesszük alatta a lángot, majd beletesszük a hagymákat 3-4 percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Kivesszük a hagymákat és hagyjuk lecsepegni és kicsit hűlni.
  3. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük az egyik hagyma finomra vágott belsejét és megpirítjuk.
  4. A hagymára dobjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk és szintén megpirítjuk.
  5. A húst római köménnyel fűszerezzük, hozzáreszeljük a fokhagymát és további 2-3 percig pirítjuk.
  6. Lehúzzuk a húst a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét, majd az egészet visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg a paradicsomok szét nem mennek és be nem sűrűsödik.
  7. A paradicsomos-húsos töltelékhez annyi zsemlemorzsát adunk, hogy formázható tölteléket kapjunk. Belekeverjük a felaprított koriander felét.
  8. A hagymákat megtöltjük a húsos masszával és vágott felükkel lefelé egy kivajazott hőálló tálba tesszük. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Friss, aprított korianderrel tálaljuk, köretnek pedig gyakorlatilag bármi mehet hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10353
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az inspiráció újfent a Jamie Magazine-ból van, és újfent átdolgozva a recept. Szerintem irtó finom és nem kell félni, nem lesz tömény hagyma íze, hiszen a fehér hagyma alapvetően visszafogottabb ízű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...