Töltött fehér hagyma
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
10 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
5g koriander1 kcal
-
1g vaj8 kcal
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1020g fehér hagyma371 kcal
-
300g zöldség alaplé21 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
57 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
2094
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
39.3g fehér hagyma14 kcal
-
11.6g zöldség alaplé1 kcal
-
11.6g fehérbor9 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
19.3g darált sertéshús35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
11.6g paradicsom2 kcal
-
2.7g sűrített paradicsom2 kcal
-
1.5g zsemlemorzsa6 kcal
-
1.2g koriander0 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
79
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 290 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 300.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 530 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4642 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
349
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.8 g
Zsír
-
Összesen 87 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4284.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 461 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 1624 mg
-
Nátrium 1742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1800.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 334 micro
-
β-karotin 3177 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 27854 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
2094
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1073 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
6 nagy db fehér hagyma
-
300 ml zöldség alaplé
-
300 ml fehérbor
-
3 ek olívaolaj
-
0.5 kg darált sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál római kömény
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 közepes db paradicsom
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 csokor koriander
-
1 tk vaj
Elkészítés
- A hagymákat megpucoljuk és hosszában a közepéig bevágjuk. Finoman ügyeskedve kiszedjük a belsejét, annyit, hogy a külső három hagymaréteg maradjon csak meg.
- A fehérbort és a zöldség alaplevet egy lábosban melegíteni kezdjük és ha felforrt, lejjebb vesszük alatta a lángot, majd beletesszük a hagymákat 3-4 percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Kivesszük a hagymákat és hagyjuk lecsepegni és kicsit hűlni.
- Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük az egyik hagyma finomra vágott belsejét és megpirítjuk.
- A hagymára dobjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk és szintén megpirítjuk.
- A húst római köménnyel fűszerezzük, hozzáreszeljük a fokhagymát és további 2-3 percig pirítjuk.
- Lehúzzuk a húst a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét, majd az egészet visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg a paradicsomok szét nem mennek és be nem sűrűsödik.
- A paradicsomos-húsos töltelékhez annyi zsemlemorzsát adunk, hogy formázható tölteléket kapjunk. Belekeverjük a felaprított koriander felét.
- A hagymákat megtöltjük a húsos masszával és vágott felükkel lefelé egy kivajazott hőálló tálba tesszük. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Friss, aprított korianderrel tálaljuk, köretnek pedig gyakorlatilag bármi mehet hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 172
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10376
- Feltöltés dátuma: 2015. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Az inspiráció újfent a Jamie Magazine-ból van, és újfent átdolgozva a recept. Szerintem irtó finom és nem kell félni, nem lesz tömény hagyma íze, hiszen a fehér hagyma alapvetően visszafogottabb ízű.