r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Lecsólány konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött dagadó Lecsólány konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 1186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 9483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír

A húshoz

A sütéshez

Összesen 417 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.9 g

Zsír

  • Összesen
    923 g
  • Telített zsírsav
    339 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2344.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2306 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 9483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A húst óvatosan, hogy ki ne lyukadjon éles, hegyes késsel felszúrjuk, majd centiről-centire haladva végigvágjuk a belsejét, hogy aztán megtölthessük (az esetleges lyukakat bevarrjuk).
  3. A tejet kissé megmelegítjük, a zsömlékre öntjük.
  4. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk és a vajon folyamatosan kevergetve kb. 2 perc alatt kissé megpirítjuk.
  5. A zsömléket alaposan kinyomkodjuk, a tojással, a petrezselyemmel összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. Nem túl szorosan megtöltjük a masszával a húst, a nyílást bevarrjuk és a zsírral kikent tepsibe fektetjük. Sütés közben gyakran locsolgatjuk, kb. 1 óra alatt szép pirosas barnára sütjük.
  7. A húst tálalás előtt kb. 20 percig pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnát és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sült burgonyával, burgonyapürével tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát, savanyúságot vagy kompótot is.
  8. Ha marad másnapra, akkor hidegen, csak salátával tálalva finom, könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x26x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8919
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött dagadó nálunk vasárnapi fogás, apukám receptje szerint. Főleg télen készítjük, vagy amikor a fagyasztóból véletlenszerűen előbukkan egy alkalmas húsdarab, mint például múlt vasárnap is. Az ember sokszor azt sem tudja, a tölteléket enné inkább, vagy a húst, vagy a tölteléket... nem lehet vele betelni.

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...