r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 18.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Töltött cukkini 18.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    8593 micro
Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3334.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    764 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    531 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1017 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    5446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    34371 micro
Összesen 1379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinikat megmossuk, hosszában felezzük, belsejüket kikaparjuk (lehet belőle cukkinilepényt csinálni).
  2. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kaprot, a petrezselymet, a mentaleveleket apróra vágjuk.
  3. 2paradicsom tetejét keresztben bevágjuk. Leforrázzuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.
  4. A darált húst 1 ek vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával, a rizzsel, a paradicsommal és a zöldfűszerekkel, valamint fél csésze vízzelösszegyúrjuk.
  5. Megtöltjük a cukkinikat.
  6. A harmadik paradicsomot felszeleteljük, és a megtöltött cukkinik tetejére helyezzük.
  7. Lábosba thelyezzük, egy csésze sós vizet öntünk alá,beletesszükamaradék vajat.
  8. Lefedve, készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12542
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

Én cukkinilepénnyel szoktam tálalni, de lehet hozzá egyszerűen kenyeret enni. Ha nem akarunk a paradicsomhámozással bajlódni, kész paradicsompürével helyettesíthetjük. Igaz, a friss paradicsommal finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini 18.
8zsuzsa8 210 recept

Gyorsan elkészíthető török étel. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá sütő. A menta és a kapor különleges zamatot ad neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...