r
Nosalty Logó

Töltött cukkini 13. -krumplis-virslis

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött cukkini 13. -krumplis-virslis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkinihez

A tetejére

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkinihez

A tetejére

Összesen 1951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A töltött cukkinihez

A tetejére

Összesen 115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1237 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6648.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1733 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4949 micro
Összesen 1951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A töltött cukkinihez

A tetejére

Elkészítés

A töltött cukkinihez

  1. A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat egy kiskanállal kiszedjük.
  2. Alufóliával fedett tepsiben 180 C-on kb. 15-20 percig elősütjük. Érdemes rácsra tenni vagy egy kis vizet önteni az aljára.
  3. 2 tojást sós vízben megfőzünk. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy jénai tálba tesszük. Az aljára egy kis vizet öntünk, és megpároljuk a sütőben. (De sós vízben főtt krumpli is tökéletes hozzá.)
  4. A virslit karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk a hagymával.
  5. Ha a krumpli puha, összetörjük villával, hozzákeverjük a maradék nyers tojást, a lisztet, sót, borsot, petrezselymet, majd a virslis hagymát is.
  6. A cukkinit megtöltjük a krumplis masszával, a tetejére karikára vágott tojást, paradicsomot és sajtot teszünk.
  7. Fólia alatt előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a tepsiről a fóliát, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16419
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Ajánló

Mi fokhagymás-vajas pirítóssal ettük, de ha valaki diétázik, ez elhagyható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szomszédoktól kaptunk egy cukkinit, ami a kertjükben termett. Pár napig pihentettem a hűtőben, mire eldöntöttem, hogy kirántsam vagy megtöltsem. Végülis a töltött mellett döntöttem.  

Hozzávalók

A töltött cukkinihez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...