r
Nosalty Logó

Töltött csirke részegen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött csirke részegen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    558 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2138 micro
Összesen 631 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    2232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2238 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6895 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    8553 micro
Összesen 2520 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk.
  2. A hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, a csirke máját és szívét apróra vágjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymára rátesszük a petrezselyem zöldjét és kissé megfonnyasztjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt a saját levében megpároljuk.
  6. A megpuhult gombáról lesütjük a levet és ráütünk 3 tojást. Száraz rántottává sütjük.
  7. Egy keverőtálba öntjük a rántottát, hozzáadunk egy nyers tojást, a kinyomkodott elmorzsolt zsemléket, az apróra vágott szívet és májat.
  8. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel.
  9. A masszát jól eldolgozzuk. (Amennyiben túl lágynak találjuk, zsemlemorzsával száríthatjuk.)
  10. A csirkét kívülről bedörzsöljük egy kis sóval.
  11. A mellén óvatosan felfeszegetjük a bőrt és ide is rakunk a töltelékből. A többi tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. ( Ha túl sok lenne a töltelék, a maradékot egy kisebb tepsiben külön kis olajon kisüthetjük.)
  12. Egy nagy jénai tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a csirkét.
  13. A maradék vajat rászeleteljük a csirke mellére, majd aláöntjük a bort.
  14. A jénai tetejét rátesszük és hideg sütőbe rakjuk.
  15. 180 fokon 60-90 percig sütjük, pároljuk.
  16. Amikor a csirke húsa megpuhult, levesszük az edény tetejét és az alatta összegyűlt lével gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 42512
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 02.

Ajánló

Ezt az ételt én rizzsel (rizi-bizivel, gombás vagy kukoricás rizzsel) tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke töltelékének receptje az anyósomtól való, de már én részegítettem meg. Eleinte tepsiben sütöttem, de mindig száraz lett a húsa. Ekkor találtam ki, hogy jénaiban sütöm és bort is öntök alá. Ettől a hús még a pirítás után is szaftos marad, és a bor aromája is érezhető rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...