Töltött csirke részegen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
2g csirkeszív2 kcal
-
11g csirkemáj13 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
34g petrezselyem12 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
1g olívaolaj4 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
631
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g csirke1462 kcal
-
6g csirkeszív9 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
135g petrezselyem49 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2520
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
52.8g csirke77 kcal
-
0.3g csirkeszív0 kcal
-
2.3g csirkemáj3 kcal
-
10.6g gomba2 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
5.7g zsemle16 kcal
-
7.1g petrezselyem3 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
1.6g vaj11 kcal
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
133
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1138.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 276 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 558 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1724 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2138 micro
Összesen
631
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 179.3 g
Zsír
-
Összesen 158.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4555.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1920 mg
-
Nátrium 1448 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1104.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2813 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 240 micro
-
K vitamin: 2232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 708 micro
-
Kolin: 1144 mg
-
Retinol - A vitamin: 2238 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6895 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 8553 micro
Összesen
2520
kcal
- 12% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 451 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirke
-
1 db csirkeszív
-
1 db csirkemáj
-
20 dkg gomba
-
4 db tojás
-
3 csokor petrezselyem
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 dkg vaj
-
0.5 teáskanál olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
- A zsemléket beáztatjuk.
- A hagymát, a gombát, a petrezselyem zöldjét, a csirke máját és szívét apróra vágjuk.
- Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük.
- A dinsztelt hagymára rátesszük a petrezselyem zöldjét és kissé megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a gombát és fedő alatt a saját levében megpároljuk.
- A megpuhult gombáról lesütjük a levet és ráütünk 3 tojást. Száraz rántottává sütjük.
- Egy keverőtálba öntjük a rántottát, hozzáadunk egy nyers tojást, a kinyomkodott elmorzsolt zsemléket, az apróra vágott szívet és májat.
- Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és köménnyel.
- A masszát jól eldolgozzuk. (Amennyiben túl lágynak találjuk, zsemlemorzsával száríthatjuk.)
- A csirkét kívülről bedörzsöljük egy kis sóval.
- A mellén óvatosan felfeszegetjük a bőrt és ide is rakunk a töltelékből. A többi tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. ( Ha túl sok lenne a töltelék, a maradékot egy kisebb tepsiben külön kis olajon kisüthetjük.)
- Egy nagy jénai tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a csirkét.
- A maradék vajat rászeleteljük a csirke mellére, majd aláöntjük a bort.
- A jénai tetejét rátesszük és hideg sütőbe rakjuk.
- 180 fokon 60-90 percig sütjük, pároljuk.
- Amikor a csirke húsa megpuhult, levesszük az edény tetejét és az alatta összegyűlt lével gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 42506
- Feltöltés dátuma: 2009. január 02.
Ajánló
Ezt az ételt én rizzsel (rizi-bizivel, gombás vagy kukoricás rizzsel) tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csirke töltelékének receptje az anyósomtól való, de már én részegítettem meg. Eleinte tepsiben sütöttem, de mindig száraz lett a húsa. Ekkor találtam ki, hogy jénaiban sütöm és bort is öntök alá. Ettől a hús még a pirítás után is szaftos marad, és a bor aromája is érezhető rajta.