Töltött csirke, ahogy witch készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
a töltelékhez
Összesen
752
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
a töltelékhez
Összesen
3007
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.9 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 251.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 560 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 266 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 575 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
752
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.7 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4717.4 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2147 mg
-
Nátrium 1527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1004.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2241 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 195 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 521 micro
-
Kolin: 1063 mg
-
Retinol - A vitamin: 2049 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 2299 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 18 micro
-
Lut-zea 3060 micro
Összesen
3007
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
a töltelékhez
- Először a tölteléket készítsük el. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, puhára pároljuk. Félrerakjuk hűlni.
- A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. A májat elkapirgáljuk, és az összes többi hozzávalóval jól eldolgozzuk.
- A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával. A mellénél óvatosan elválasztjuk a bőrt a hústól, és megtöltjük, a maradék tölteléket a hasüregbe kanalazzuk. A lábat kössük össze konyhai zsineggel (elvégre egy ifjú hölgyről van szó).
- Forró sütőbe rakjuk (230 C) 20 percre.
- Kivesszük a csirkét, és vékonyan bevajazzuk, kevés vizet öntünk alá, és közepesre letekert lángon sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a levével.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 39 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 19275
- Feltöltés dátuma: 2013. május 09.
Ajánló
Nálunk a mellette sült krumpli szinte kötelező. A csirkéből meg a krumpliból kisült lében pedig rizst főzök, amihez zöldborsót adok, amikor kész, akkor pedig egy nagy csokor petrezselyemmel ízesítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Horváth Ilona receptje, és nálunk annyira bevált, hogy dupláznom kell az adagot, pedig csak hárman vagyunk. A töltelékben hiába van gomba meg máj (a lánykám két legnagyobb ellensége), legelőször az tűnik el az utolsó morzsáig. Annyit azért változtattam rajta, hogy nem zsírral locsolom le a sütés elején, hanem csak vajjal vékonyan bekenem, mert sokkal szebben megpirul tőle. A sütési idő nekem azért ilyen sok, mert az itteni "csirkék" már nagykorúak. Ha szerencsés vagyok, akkor kapok 3 pound-osat, ami kb. 1,3 kg.