r
Nosalty Logó

Töltött avokádó janettaylor konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Töltött avokádó janettaylor konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1100 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    418 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3021 micro
Összesen 1351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az avokádókat kettészeljük, vigyázva a magnál, hogy két irányba fordítva ki tudjuk szedni a kerek magokat. A magok helyét elmélyítjük és megnagyobbítjuk, hogy bele tudjuk helyezni a nyers tojásokat.
  2. A sajtot lereszeljük, a paprikát felkockázzuk kicsi darabokra (kerülhet bele sültbacon-kocka, vagy lehet natúr, csak sózott és borsozott verzió is, mint a képen is). Célszerű a fehérje részébe helyezni a paprika- vagy bacondarabokat, hogy szépen bele tudjanak sülni. Rakhatunk a tetejére pluszba reszelt sajtot is. Megspricceljük olívaolajjal őket, és 15 percre a 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük az avokádó feleket.
  3. Flekken hússal, sajttal és friss petrezselyemmel díszítve fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 684
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Reggeltől estig...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...