r
Nosalty Logó

Tökös-mákos muffin fehér piskótából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tökös-mákos muffin fehér piskótából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 383 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3145.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7100 micro
  • β-crypt
    5831 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    214 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    892 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
  2. A hozzávalókat felváltva a habhoz keverjük.
  3. A sütőformát kivajazzuk, papírkosarat vagy sütőpapírt teszünk minden lyukba.
  4. Ebbe kanalazzuk a masszát.
  5. 175-180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.12 db muffin lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6013
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

A maradék tojásfehérje lefagyasztás után szobahőmérsékleten kiolvasztva ugyanúgy felhasználható, mint a friss.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék tojásfehérje felhasználásának számos módja ismert, az egyik legegyszerűbb a fehér piskóta, amihez nincs szükség tojássárgájára. Az alaprecept ősidők óta ismert; minden fehérjéhez 3 dkg liszt, 2 dkg cukor és 2 dkg vaj/1dkg zsír szükséges. További képek az elkészítésről itt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...