r
Nosalty Logó

Tökös-mákos kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Tökös-mákos kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keverthez

A citrommázhoz

Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keverthez

A citrommázhoz

Összesen 4361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A keverthez

A citrommázhoz

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8726.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    3084 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    775 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.5 g
  • Cukor
    513 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 4361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A keverthez

A citrommázhoz

Elkészítés

A keverthez

  1. A gyalult tököt megszórjuk a sóval, alaposan átmasszírozzuk, majd állni hagyjuk.
  2. Egy tálba tesszük a cukrot a citrom reszelt héjával, majd alaposan elmasszírozzuk kézzel, míg a keverék aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, majd kézi robotgéppel 1-2 perc alatt habosra keverjük.
  3. Ekkor folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, míg az összeset fel nem veszi a tojásos alap. Ha felvette, beleszórjuk a lisztet, mákot, sütőport és hozzáöntjük a tejet. Egységes állagúra keverjük a mixerrel.
  4. A mákos tésztához adjuk a közben levet eresztett tököt (lével együtt). Egy spatulával átforgatjuk, míg alaposan el nem keveredik a zöldség a masszában.
  5. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és alaposan kiolajozunk egy kenyérformát. Elegyengetjük benne a tökös-mákos masszánkat és lelapogatjuk a tetejét. Egy késsel bekarcoljuk a massza felszínét középen, hogy egyenletesen repedjen ki sülés közben.
  6. A kevertet 180 fokon 40 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk. Ha megsült, 10 percig a formában pihentetjük, majd kiborítjuk egy rácsra és ott hagyjuk teljesen lehűlni.

A citrommázhoz

  1. Egy tálba tesszük a porcukrot, majd apránként annyi citromlevet adunk hozzá, amitől sűrű mázat nem kapunk. Nem fog kelleni az összes lé!
  2. A simára kevert mázat a teljesen kihűlt süteményre öntjük, majd egy spatula segítségével elegyengetjük a tetején. Reszelt citromhéjjal és citromkarikákkal díszítjük, majd hagyjuk teljesen kidermedni a mázat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 4515
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökös-mákos kevert sütemény
Lakos Benedek 373 recept

Ha létezik tökös-mákos rétes, miért ne létezhetne ugyanezzel az ízvilággal egy jóval egyszerűbb, maceramentes és gyors kevert sütemény? Igenis létezhet, elkészítéséhez pedig csak az alábbi recept szükséges!

Hozzávalók

A keverthez

A citrommázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...