r
Nosalty Logó

Tökös lecsó Bandika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
voti75
Tökös lecsó Bandika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 20 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    1773 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    4316 micro
Összesen 125 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3573.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    2412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1958.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    613 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    878 micro
  • β-karotin
    7094 micro
  • β-crypt
    529 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    17263 micro
Összesen 498 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    723 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 20 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk csíkokra a 4 fej hagymát és pirítsuk üvegesre.
  2. Karikázzuk fel a paprikákat, és dobjuk a hagymához, hadd puhuljon 15-20 percet.
  3. Míg levet ereszt a paprika, fogjunk egy csillagtököt, felezzük meg, és pucoljuk le a héját. Kanalazzuk ki a magjait, majd vágjuk szeletekre. Össze fog esni a főzés során, úgyhogy nyugodtan a lábosba rakhatjuk ekkora méretben. Löttyintsünk a zöldségekhez 1-2 dl vizet, hogy a lecsó jó szaftos legyen.
  4. Adjunk egy kis színt a lecsónknak 2 evőkanál édesnemes pirospaprikával.
  5. Fűszerezzük sóval, borsikafűvel, ízlés szerint majoránnával, köménnyel.
  6. Szeleteljük fel a cukkinit vékony szeletekre, és adjuk hozzá a paradicsommal együtt a többi zöldséghez.
  7. Főzzük 10 percig a lecsót, majd tálaljuk melegen kenyérrel, rizzsel, nokedlivel.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1428
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 09.

Receptkategóriák

Tökös lecsó Bandika konyhájából
voti75 3 recept

Egyik jó barátom feleségétől tanultam ezt a tökéletes receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...