Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
eperarc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g tökmagolaj44 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
223
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g zöldborsó162 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tökmagolaj88 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
446
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
76.6g zöldborsó62 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g tökmagolaj34 kcal
-
11.5g parmezán sajt45 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
3.1g citromlé1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
171
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 88.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 467 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2478 micro
Összesen
223
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 413 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 934 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4956 micro
Összesen
446
kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1899 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zöldborsó
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek tökmagolaj
-
3 dkg parmezán sajt
-
1 dkg vaj
-
1 ek citromlé
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldborsót sóval, esetleg fokhagymagerezddel puhára főzzük.
- Még melegen a késes aprító tesszük. Sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá fokhagymát, parmezán sajtot, tökmagolajat, vajat, citromlevet, petrezselymet.
- Krémesre turmixoljuk. Érdemes megkóstolni, és egyéni ízlés szerint még megtoldani tetszőleges fűszerekkel. Tálaláskor a tetejét még kevés tökmagolajjal meg lehet csorgatni. Fokhagymás pirítósra kenve például már lehet is fogyasztani.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3061
- Feltöltés dátuma: 2018. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
eperarc
8 recept
A maradékok újrafelhasználása mindig is fontos szempont volt számomra.Jó érzés belőlük kitalálni valamit, ami nem csak finom, de hasznos is. Megmaradt a zöldborsó, és mivel egy ideje nézegettem már az interneten keringő szép, zöld zöldborsókrém recepteket, gondoltam, készítek belőle saját elképzelésem szerint, reggelire fokhagymás pirítóssal és teával. A tökmagolaj és a parmezán a kevés citrommal feldobja a zöldborsó ízét. Tökmagolajon kívül biztos finom még jó minőségű, nem keserű olívaolajjal vagy avokádóolajjal is.