r
Nosalty Logó

Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
eperarc
Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4956 micro
Összesen 446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1899 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót sóval, esetleg fokhagymagerezddel puhára főzzük.
  2. Még melegen a késes aprító tesszük. Sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá fokhagymát, parmezán sajtot, tökmagolajat, vajat, citromlevet, petrezselymet.
  3. Krémesre turmixoljuk. Érdemes megkóstolni, és egyéni ízlés szerint még megtoldani tetszőleges fűszerekkel. Tálaláskor a tetejét még kevés tökmagolajjal meg lehet csorgatni. Fokhagymás pirítósra kenve például már lehet is fogyasztani.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3058
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagolajos-parmezános zöldborsókrém
eperarc 8 recept

A maradékok újrafelhasználása mindig is fontos szempont volt számomra.Jó érzés belőlük kitalálni valamit, ami nem csak finom, de hasznos is. Megmaradt a zöldborsó, és mivel egy ideje nézegettem már az interneten keringő szép, zöld zöldborsókrém recepteket, gondoltam, készítek belőle saját elképzelésem szerint, reggelire fokhagymás pirítóssal és teával. A tökmagolaj és a parmezán a kevés citrommal feldobja a zöldborsó ízét. Tökmagolajon kívül biztos finom még jó minőségű, nem keserű olívaolajjal vagy avokádóolajjal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...