r
Nosalty Logó

Tökkrémleves rántotta betéttel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Tökkrémleves rántotta betéttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3013 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4172.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    3382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12054 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1588 micro
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    735 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 21 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A tököt meghámozzuk, a magjait kikaparjuk, és kb. mokkacukor nagyságúra feldaraboljuk.
  2. A sárgarépákat megtisztítjuk, és felkarikázzuk.
  3. Egy rozsdamentes fazékba beleöntjük az első adag olívaolajat és a sót, majd egy kicsit megpirítjuk a sárgarépa karikákat. Hozzáadjuk a tököt, felöntjük egy liter vízzel, beletesszük a fűszereket, és puhára főzzük. Amikor megfőtt, félretesszük hűlni.
  4. Amikor annyira meghűlt, hogy tovább tudunk vele dolgozni, összeturmixoljuk.
  5. Ismét felforraljuk, és ízlés szerint még sózhatjuk vagy fűszerezhetjük. A levesbetéteket a tányérokra tesszük, és rámerjük a levest.

A levesbetéthez

  1. A tojásokat feltörjük, és egy tálkában felverjük. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát.
  2. Egy serpenyőbe felhevítjük a második adag olajat, a tojásrántotta alapanyagot két adagban palacsinta vastagságúra kisütjük. Így két rántotta palacsintát kapunk. Azon melegében feltekerjük mindkettőt, mint a palacsintát, és hagyjuk hűlni.
  3. A kihűlt tekercseket ujjnyi szélességben felszeleteljük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 814
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 16.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű levest.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Augusztus elején komoly műtéten estem át, ezért teljes mellszélességgel diétáznom kell. Főképpen a szénhidrátot, az apró magvas gyümölcsöket és zöldségeket kell teljesen visszafognom. A fantáziám és az alkotókészségem viszont a régi, ezért igyekszem minél változatosabban elkészíteni a mindennapi eledelemet. Ennek egyik sikeres terméke az azóta már többször elkészített, ízletes és könnyű leves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...