r
Nosalty Logó

Tökkel és sajttal töltött palacsintva rántva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
a-édrienn
Tökkel és sajttal töltött palacsintva rántva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintához

1663
Kalória
47.8g
Fehérje
115.6g
Szénhidrátok
111.9g
Zsír
242g
Víz
358.1g
Koleszterin
6.7g
Rost
10.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 1663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 6644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A töltelékhez

A palacsintához

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2143.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 1663 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    447.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8574 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2547 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    2985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    824 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2561 micro
Összesen 6644 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük.
  2. A tököt meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, vagy legyaluljuk (ha zsenge a tök, nem szükséges meghámozni). Beletesszük egy edénybe, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott kaporral, majd megpároljuk. (Vizet nem kell aláönteni, mert a tök levet fog ereszteni.) Közben a sajtokat a nagylyukú reszelőn lereszeljük. Amikor a tök kész, hozzáadjuk a sajtokat.
  3. A palacsintákra kishalmokabn elosztjuk a tölteléket, majd feltekerjük, hogy panírozás közben ne hulljon ki a töltelék. Ha szükségek, akkor fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzzük meg.
  4. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, közben a palacsintákat megforgatjuk lisztben, tojásban és a zsemlemorzsával elkevert szezámmagban, majd aranybarnára sütjük.
  5. A tejfölt elkeverjük az összetört fokhagymával, és ezzel együtt tálaljuk a palacsintákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 12 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A Szabadföld múltheti számában találtam ezt a receptet, nekem nagyon megtetszett. Szerencsére volt is itthon minden hozzá, így ma zöldborsóleves mellé ezt készítettem.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!