Tökfej süti Vanilili konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
23g vaj167 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g lime héja0 kcal
Hozzávalók a mázhoz
Hozzávalók a lekvárhoz
Összesen
542
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
140g vaj1004 kcal
-
175g finomliszt637 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
2g lime héja1 kcal
Hozzávalók a mázhoz
Hozzávalók a lekvárhoz
Összesen
3254
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
6g vaj43 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
Hozzávalók a mázhoz
Hozzávalók a lekvárhoz
Összesen
138
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 200.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
542
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1642.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 535.9 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 672 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 939 micro
-
α-karotin 133 micro
-
β-karotin 1076 micro
-
β-crypt 1556 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1683 micro
Összesen
3254
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
175 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 lime-ból nyert lime héja
Hozzávalók a mázhoz
-
25 g porcukor
Hozzávalók a lekvárhoz
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A vajat olvasszuk meg mikróban, nem baj, ha kicsit darabos marad. Kevergessük, amíg egy kicsit kihűl.
- Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle nyújtható tésztát. Formázzuk meg egy golyónak, és folpackba csomagolva rakjuk be a hűtőbe 1 órára. Ezalatt elkészíthetjük a lekvárt hozzá. (Ebből a tészta mennyiségből kb. 16-20 darab keksz jön ki.)
- Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra enyhén lisztezett deszkán. Szúrjunk ki belőle kb. 5 cm-es korongokat, lényeg, hogy páros legyen a vége.
- Éles késsel vágjunk halloweeni arcokat a korongok felébe. A maradék tésztákból készítsük el a tök szárát. Kenőkéssel húzzunk vonalakat a tökfejekre, hogy olyan legyen, mint az igazi tök. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
- 160 fokosra felmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Figyeljünk nagyon oda, mert könnyen megég. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.
- Megkenünk egy sima kekszet a narancslekvárral (helyettesíthetjük más lekvárral, csokikrémmel, stb...), és rányomunk egy tök formájút. Csak fogyasztás előtt nem sokkal érdemes megkenni, mert könnyen elázik a keksz. Megkenjük a mázzal a tetejét, és megesszük.
Hozzávalók a mázhoz
- A narancsok héját vágjuk le (a fehér részt is!). Vágjuk ki belőle a gerezdeket, közben a levet fogjuk fel egy tálban. Ez egy kicsit macerás, de a második után már gyorsan megy.
- Rakjuk egy edénybe a narancsot, narancslevet (narancstól függően van, hogy kicsit több kell), a cukrot és a dzsemfixet. Miközben melegszik, adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott rozmaringot.
- Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk 4-5 percig forrni. Ha sok hab ül ki a tetejére, azt egy szűrővel szedjük le. Egy üvegedényt rakjunk be a mélyhűtőbe pár percre, majd arra cseppentsünk a lekvárból. Ha egy perc után nem folyik el, akkor kész is a lekvárunk.
- Töltsük tisztára mosott befőttesüvegbe, jól csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk fejre 10 percre. Nem kell dunsztolni. Miután kihűlt, el is rakhatjuk.
Hozzávalók a lekvárhoz
- A hozzávalókat egy kis tálban csomómentesre keverjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2540
- Feltöltés dátuma: 2014. november 05.
Ajánló
Kávé, tea mellé. Tízóraira, uzsonnára. Amikor csak jól esik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokszor veszek mindenféle receptes magazint. Egyikben találtam az eredeti receptet, amit kicsit átalakítva elkészítettem. A tészta gyorsan elkészül, és ha nem Halloweeni tök formájára akarjuk elkészíteni, akkor linzer formára vagy sima keksznek is elkészíthető. Ha mégis a tökfejek mellett döntünk, akkor hagyjunk magunknak időt... nem két perc elkészíteni. (: A rozmaringos narancslekvár helyett használhatunk bármilyen más lekvárt vagy krémet.