r
Nosalty Logó

Tökfej süti Vanilili konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tökfej süti Vanilili konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 542 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 3254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 542 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1642.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    672 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1076 micro
  • β-crypt
    1556 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 3254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat olvasszuk meg mikróban, nem baj, ha kicsit darabos marad. Kevergessük, amíg egy kicsit kihűl.
  2. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle nyújtható tésztát. Formázzuk meg egy golyónak, és folpackba csomagolva rakjuk be a hűtőbe 1 órára. Ezalatt elkészíthetjük a lekvárt hozzá. (Ebből a tészta mennyiségből kb. 16-20 darab keksz jön ki.)
  3. Nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra enyhén lisztezett deszkán. Szúrjunk ki belőle kb. 5 cm-es korongokat, lényeg, hogy páros legyen a vége.
  4. Éles késsel vágjunk halloweeni arcokat a korongok felébe. A maradék tésztákból készítsük el a tök szárát. Kenőkéssel húzzunk vonalakat a tökfejekre, hogy olyan legyen, mint az igazi tök. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
  5. 160 fokosra felmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Figyeljünk nagyon oda, mert könnyen megég. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.
  6. Megkenünk egy sima kekszet a narancslekvárral (helyettesíthetjük más lekvárral, csokikrémmel, stb...), és rányomunk egy tök formájút. Csak fogyasztás előtt nem sokkal érdemes megkenni, mert könnyen elázik a keksz. Megkenjük a mázzal a tetejét, és megesszük.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A narancsok héját vágjuk le (a fehér részt is!). Vágjuk ki belőle a gerezdeket, közben a levet fogjuk fel egy tálban. Ez egy kicsit macerás, de a második után már gyorsan megy.
  2. Rakjuk egy edénybe a narancsot, narancslevet (narancstól függően van, hogy kicsit több kell), a cukrot és a dzsemfixet. Miközben melegszik, adjuk hozzá a fűszereket és az apróra vágott rozmaringot.
  3. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, hagyjuk 4-5 percig forrni. Ha sok hab ül ki a tetejére, azt egy szűrővel szedjük le. Egy üvegedényt rakjunk be a mélyhűtőbe pár percre, majd arra cseppentsünk a lekvárból. Ha egy perc után nem folyik el, akkor kész is a lekvárunk.
  4. Töltsük tisztára mosott befőttesüvegbe, jól csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk fejre 10 percre. Nem kell dunsztolni. Miután kihűlt, el is rakhatjuk.

Hozzávalók a lekvárhoz

  1. A hozzávalókat egy kis tálban csomómentesre keverjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2540
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 05.

Ajánló

Kávé, tea mellé. Tízóraira, uzsonnára. Amikor csak jól esik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor veszek mindenféle receptes magazint. Egyikben találtam az eredeti receptet, amit kicsit átalakítva elkészítettem. A tészta gyorsan elkészül, és ha nem Halloweeni tök formájára akarjuk elkészíteni, akkor linzer formára vagy sima keksznek is elkészíthető. Ha mégis a tökfejek mellett döntünk, akkor hagyjunk magunknak időt... nem két perc elkészíteni. (: A rozmaringos narancslekvár helyett használhatunk bármilyen más lekvárt vagy krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a mázhoz

Hozzávalók a lekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...