r
Nosalty Logó

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réthly Dávid
Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1883 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 879 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5649 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2072 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    760 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2279 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3288 micro
Összesen 2640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Elkészítés

A rántott húshoz

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, jól belemasszírozzuk, majd ízlés szerint kiklopfoljuk.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, és elkeverjük. Belefektetjük a hússzeleteket, lefedjük egy fóliával, és minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben. (Itt is igaz az a mondás, miszerint minél tovább pihentetjük, annál puhább lesz a végén.)
  3. 3 nagyobb tálat előkészítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát (amit aztán jól elkeverünk), a másodikba mennek a felvert tojások, egy nagy csipet sóval, végül a harmadik tálba a panko.
  4. A beáztatott hússzeleteket megtörölgetjük, majd sorban meghempergetjük a lisztbe-tojásba és a pankoba.
  5. Egy nagy serpenyőbe zsírt hevítünk, majd aranybarnára sütjük a szeletek mindkét oldalát.

A petrezselymes parázskrumplihoz

  1. A burgonyákat megtisztítjuk a héjától, majd lobogó sós vízben előfőzzük.
  2. A nagyobb darabokat félbevágjuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk. (Használhatjuk a húshoz használt zsiradékot is!)
  3. A felhevült zsiradékba dobjuk a krumplikat, megszórjuk sóval, és folyamatos rázogatás mellett finoman megpirítjuk.
  4. Ha kezd alakulni a burgonya színe, lejjebb vesszük a lángot, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. (Óvatosan, mert fröcsögni fog!)
  5. További 1-2 percig pirítjuk, majd tálalhatjuk is!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 611
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 72397
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
Réthly Dávid 32 recept

A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús! Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan-vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz! Omlós-szaftos husi, ropogós panírral.  Ez az én kedvenc verzióm, petrezselymes parázskrumplival tálalva! 

Hozzávalók

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...