Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott húshoz
-
167g sertés rövidkaraj277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
67g panko263 kcal
A petrezselymes parázskrumplihoz
-
167g parázskrumpli103 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
Összesen
879
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott húshoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g panko790 kcal
A petrezselymes parázskrumplihoz
-
500g parázskrumpli308 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2640
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
A rántott húshoz
-
29.1g sertés rövidkaraj48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.6g tej7 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
11.6g panko46 kcal
A petrezselymes parázskrumplihoz
-
29.1g parázskrumpli18 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1883 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 270 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 760 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1096 micro
Összesen
879
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178 g
Zsír
-
Összesen 71.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5649 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 850 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2072 mg
-
Nátrium 2058 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 847.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 224 micro
-
K vitamin: 760 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 437 micro
-
Kolin: 809 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2279 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3288 micro
Összesen
2640
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
154
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Hozzávalók
A rántott húshoz
-
50 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tej
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg finomliszt
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 db tojás
-
20 dkg panko
A petrezselymes parázskrumplihoz
-
50 dkg parázskrumpli
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A rántott húshoz
- A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, jól belemasszírozzuk, majd ízlés szerint kiklopfoljuk.
- Egy nagyobb tálba öntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, és elkeverjük. Belefektetjük a hússzeleteket, lefedjük egy fóliával, és minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben. (Itt is igaz az a mondás, miszerint minél tovább pihentetjük, annál puhább lesz a végén.)
- 3 nagyobb tálat előkészítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát (amit aztán jól elkeverünk), a másodikba mennek a felvert tojások, egy nagy csipet sóval, végül a harmadik tálba a panko.
- A beáztatott hússzeleteket megtörölgetjük, majd sorban meghempergetjük a lisztbe-tojásba és a pankoba.
- Egy nagy serpenyőbe zsírt hevítünk, majd aranybarnára sütjük a szeletek mindkét oldalát.
A petrezselymes parázskrumplihoz
- A burgonyákat megtisztítjuk a héjától, majd lobogó sós vízben előfőzzük.
- A nagyobb darabokat félbevágjuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk. (Használhatjuk a húshoz használt zsiradékot is!)
- A felhevült zsiradékba dobjuk a krumplikat, megszórjuk sóval, és folyamatos rázogatás mellett finoman megpirítjuk.
- Ha kezd alakulni a burgonya színe, lejjebb vesszük a lángot, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. (Óvatosan, mert fröcsögni fog!)
- További 1-2 percig pirítjuk, majd tálalhatjuk is!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 609
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 72198
- Feltöltés dátuma: 2019. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Réthly Dávid
32 recept
A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús! Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan-vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz! Omlós-szaftos husi, ropogós panírral. Ez az én kedvenc verzióm, petrezselymes parázskrumplival tálalva!