r
Nosalty Logó

A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dániel
A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    4298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük, és hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
  5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és egybenyomogatjuk, majd kívülről, a széléről kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük.
  6. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbehaladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
  7. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk. Kinyújtjuk 40x30cm-re, majd a hosszabbik végeit 4 cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
  8. A sütőt (csak) alul-felül módba 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel, és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére fél cm mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és 44 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 44 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 3802
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dániel 1 recept

Egy olyan receptet igyekeztem kifejleszteni, ami egyszerű, nem igényel sok teendőt, nem kell sokáig keleszteni a tésztát, és nem kell kovász hozzá. Jó pár kísérlet után elmondhatom, hogy az adott recept maximálisan kielégíti az igényeimet, remélem, másokét is kifogja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...