r
Nosalty Logó

A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dániel
A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

507
Kalória
13.8g
Fehérje
99.5g
Szénhidrátok
5.5g
Zsír
124.6g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Rost
2.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    124.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    4298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    498.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 2025 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük, és hozzáadjuk az olívaolajat.
  2. A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
  4. A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
  5. Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és egybenyomogatjuk, majd kívülről, a széléről kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük.
  6. Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbehaladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
  7. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk. Kinyújtjuk 40x30cm-re, majd a hosszabbik végeit 4 cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
  8. A sütőt (csak) alul-felül módba 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel, és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére fél cm mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és 44 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 44 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy olyan receptet igyekeztem kifejleszteni, ami egyszerű, nem igényel sok teendőt, nem kell sokáig keleszteni a tésztát, és nem kell kovász hozzá. Jó pár kísérlet után elmondhatom, hogy az adott recept maximálisan kielégíti az igényeimet, remélem, másokét is kifogja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!