A tökéletes hagymás kenyér egyszerűen
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Dániel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g rozsliszt87 kcal
-
7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
88g víz0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
507
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
350g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
2025
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
40.1g finomliszt146 kcal
-
10g rozsliszt35 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
35.1g víz0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
1.1g só0 kcal
Összesen
203
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1382.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 1075 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 124.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
507
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5531.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 4298 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 498.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
2025
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 554.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
100 g rozsliszt
-
25 g friss élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
350 ml víz
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
- A langyos vízbe beletesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd pár percig pihentetjük, és hozzáadjuk az olívaolajat.
- A kétfajta lisztet kimérjük és összekeverjük, hozzáadjuk a sót.
- A hagymát apróra vágjuk, majd étolajon megdinszteljük.
- A dinsztelt hagymát és a felfuttatott élesztős vizet összeöntjük a liszttel, majd jól összekeverjük, a végén jó ragadósnak kell lennie, ha szárazabb, még kis vizet adhatunk hozzá.
- Hagyjuk kelni 1 órát, majd evőkanállal lekapargatjuk az edény széléről a tésztát, és egybenyomogatjuk, majd kívülről, a széléről kanállal behúzzuk a tésztát a közepére körbe 5 cm-ként, ezt kétszer ismételjük.
- Megint hagyjuk állni fél órát a tésztát, majd megint körbehaladva behúzzuk a közepére, majd megint 20 percet pihentetjük.
- A tepsibe sütőpapírt teszünk, és lisztet szórunk, majd a tésztát kanállal kiimádkozzuk az edényből, a tetejére is lisztet szórunk. Kinyújtjuk 40x30cm-re, majd a hosszabbik végeit 4 cm-re behajtjuk, majd felcsavarjuk a tésztát, a végeit a kezünkkel formázzuk.
- A sütőt (csak) alul-felül módba 220 fokra hevítjük, a tészta tetejére vizet spriccelünk a kezünkkel, és egy hosszanti homorú metszést ejtünk a közepére fél cm mélységben, majd berakjuk a sütőbe, és 44 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 44 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3851
- Feltöltés dátuma: 2020. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dániel
1 recept
Egy olyan receptet igyekeztem kifejleszteni, ami egyszerű, nem igényel sok teendőt, nem kell sokáig keleszteni a tésztát, és nem kell kovász hozzá. Jó pár kísérlet után elmondhatom, hogy az adott recept maximálisan kielégíti az igényeimet, remélem, másokét is kifogja.