Tőkehal mustármártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
200g tőkehalfilé164 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
50g tej28 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
2g kapor1 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
422
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
400g tőkehalfilé328 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
844
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
60.2g tőkehalfilé49 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
15g tej8 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
1.5g mustár1 kcal
-
0.5g kapor0 kcal
-
0.4g worcestershire-szósz0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
126
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 211.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
422
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.6 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 313 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1917.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 908 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 423.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 416 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
844
kcal
- 14% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
400 g tőkehalfilé
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek vaj
-
100 ml tej
-
100 ml habtejszín
-
1 ek mustár
-
1 ek kapor
-
0.5 teáskanál worcestershire-szósz
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, esetleg kettévágjuk, majd a citromlével és a worcestershire-szósszal meglocsoljuk. Egy tűzállótálat kevés vajjal kikenünk.
- A maradék vajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, 2-3 percig főzzük. A mártáshoz keverjük a mustárt és a kaprot. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- A halfiléket sózzuk, az előkészített formába tesszük, és megszórjuk a fűszerpaprikával. A mustáros mártást a filékre köré öntjük.
- Betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 11876
- Feltöltés dátuma: 2016. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom halétel pikáns mártással.