r
Nosalty Logó

Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
edan
Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4774.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    3538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    9020 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2321 micro
Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9549.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    7076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    4643 micro
Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    540 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Elkészítés

A halhoz

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. A fagyasztott halat hagyjuk kicsit kiengedni. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olajban a sóval együtt, majd ezzel a "fűszerrel" kenjük be a halfiléket. Hagyjuk 10 percig pácolódni a halat.Forgassuk meg a zsemlemorzsában (vagy szezámpehelyben), helyezzük egy teflontepsibe - hogy le ne ragadjon -, és süssük 20-25 percig.
  3. A szószhoz vágjuk apróra a vöröshagymát,és kezdjük üvegesre párolni az olajban. Dobjuk rá a garnélátés az összezúzott fokhagymát is.1percig pirítsuk.
  4. Öntsük fel a hagymás garnélát a borral, és sózzuk, borsozzuk meg.Ha a bor fele elfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze a szósszal. Ha lehúztuk a tűzről,akkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet.
  5. A körethez aprítsuk gyufaszál vastagságúra a répát és a cukkinit is.
  6. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, szórjuk bele a répát, és fedjük le. Így pároljuk 10 percig, ha pirulni kezdene, öntsünk alá 1 dl vizet.
  7. 10 perc után adjuk hozzá a cukkinit is, és fedjük le további 5 percre a zöldségeket. Csak a legvégén sózzuk meg a köretet.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1586
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami ízesre-színesre vágytunk így tél végén... Ez a nagyon finom halétel lett az eredmény.

Hozzávalók

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...