Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Csilldikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
A krumplihoz
-
83g burgonya48 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
552
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
A krumplihoz
-
500g burgonya289 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3320
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fasírthoz
-
49.5g darált sertéshús90 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
16.3g tojás21 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
A krumplihoz
-
24.7g burgonya14 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
165
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.4 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1121.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 213.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
552
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.3 g
Zsír
-
Összesen 219.4 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6726.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 2985 mg
-
Nátrium 2720 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1282.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 1601 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
3320
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
1 kg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
petrezselyem ízlés szerint
-
6 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
3 teáskanál fűszerpaprika
A krumplihoz
-
0.5 kg burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A fasírthoz
- A 6 tojásból 4-et tegyünk oda főni. A krumplikat pucoljuk meg, és tegyük oda főni, igény szerint ketté lehet vágni. 30 perc a főzési ideje, nem kell puhára, mert még sütni fogjuk.
- Tegyük egy tálba a húst, közben vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet is vágjuk apróra, és mehet bele a húshoz a fűszer is, meg a 2 tojás is.
- Jól gyúrjuk össze az egészet, közben nézzük meg a tojásokat, újraforrástól 10 perc kell neki.
- Egy őzgerinc formába tegyük bele az olajat, majd a masszánk felét (nem baj, ha nincs, akkor egy tepsibe formázzunk hosszúkás alakot belőle), majd a megpucolt tojásokat szép sorban pakoljuk rá a közepére, és a hús másik felével takarjuk be. Ha tepsibe csináljuk, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, ez ropogós kérget alkot majd rajta.
- Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük kb 1 órán keresztül, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Közben a krumplikat egy tepsiben sózzuk, borsozzuk igény szerint, és aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1448
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Ajánló
Ha ki akarjuk próbálni a kolbászos változatot, akkor a húst 3 felé kell elosztani, egy réteg hús, egy réteg tojás, és egy réteg hús, egy szál kolbász a kedvencünkből, és az utolsó réteg hús :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csilldikó
15 recept
Nagypapám mindig csinált ilyesfajta finomságokat, és nagyon szerettük, ez volt az egyik kedvenc főételünk. Sváb módon elkészítve még kolbász is kerülhet a tetejére, hidegen, melegen is isteni finom.