r
Nosalty Logó

Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csilldikó
Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 3320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6726.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    2720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A fasírthoz

A krumplihoz

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A 6 tojásból 4-et tegyünk oda főni. A krumplikat pucoljuk meg, és tegyük oda főni, igény szerint ketté lehet vágni. 30 perc a főzési ideje, nem kell puhára, mert még sütni fogjuk.
  2. Tegyük egy tálba a húst, közben vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet is vágjuk apróra, és mehet bele a húshoz a fűszer is, meg a 2 tojás is.
  3. Jól gyúrjuk össze az egészet, közben nézzük meg a tojásokat, újraforrástól 10 perc kell neki.
  4. Egy őzgerinc formába tegyük bele az olajat, majd a masszánk felét (nem baj, ha nincs, akkor egy tepsibe formázzunk hosszúkás alakot belőle), majd a megpucolt tojásokat szép sorban pakoljuk rá a közepére, és a hús másik felével takarjuk be. Ha tepsibe csináljuk, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, ez ropogós kérget alkot majd rajta.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük kb 1 órán keresztül, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Közben a krumplikat egy tepsiben sózzuk, borsozzuk igény szerint, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1451
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

Ha ki akarjuk próbálni a kolbászos változatot, akkor a húst 3 felé kell elosztani, egy réteg hús, egy réteg tojás, és egy réteg hús, egy szál kolbász a kedvencünkből, és az utolsó réteg hús :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilldikó 15 recept

Nagypapám mindig csinált ilyesfajta finomságokat, és nagyon szerettük, ez volt az egyik kedvenc főételünk. Sváb módon elkészítve még kolbász is kerülhet a tetejére, hidegen, melegen is isteni finom.

Hozzávalók

A fasírthoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...