r
Nosalty Logó

Tojással töltött dagadó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sz. Ági
Tojással töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 1360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 5438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 1360 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    514.5 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    1158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5438 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót szúrassuk fel a hentessel.
  2. A húst leöblítjük, kívül-belül besózzuk, borsozzuk.
  3. 6 tojást keményre főzünk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a megmaradt nyers tojást, a meleg tejben pépesre áztatott kenyeret vagy zsemlemorzsát, az olajat, sót, borsot, a felaprított petrezselyemzöldet.
  4. A kész tölteléket a hús nyílásába töltjük, jó szorosan tömködjük be.
  5. A nyílást hústűvel összetűzzük, vagy fehér cérnával bevarrjuk.
  6. Egy tepsit zsírral vagy olajjal kikenünk, a húst belefektetjük, ráöntünk egy pohár vizet, és fólia alatt 1-1,5 órát sütjük, míg megpuhul.
  7. A fóliát levesszük, és 10-15 perc alatt pirosra sütjük
  8. Szeletelés előtt érdemes 15-20 percet pihentetni, és ha varrtuk, a cérnát feltétlenül húzzuk ki!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 25457
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Hagyományosan így készül nálunk a töltött dagadó, már évtizedek óta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...