Tojásos tapas chorizoval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tapashoz
-
110g tojás138 kcal
-
30g petrezselyem11 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
17g chorizo49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
100g kenyér274 kcal
A díszítéshez
-
184g újhagyma35 kcal
-
6g olajbogyó7 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
Összesen
739
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tapashoz
-
330g tojás415 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
50g chorizo148 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
300g kenyér822 kcal
A díszítéshez
-
552g újhagyma106 kcal
-
18g olajbogyó21 kcal
-
480g paradicsom86 kcal
Összesen
2219
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tapashoz
-
17.4g tojás22 kcal
-
4.7g petrezselyem2 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
2.6g chorizo8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
15.8g kenyér43 kcal
A díszítéshez
-
29.1g újhagyma6 kcal
-
0.9g olajbogyó1 kcal
-
25.3g paradicsom5 kcal
Összesen
119
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1800.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 449 mg
-
Nátrium 830 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 402.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 748 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 2923 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4117 micro
-
Lut-zea 3682 micro
Összesen
739
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 123.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5402.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1346 mg
-
Nátrium 2490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1208.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1405 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 2243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 813 micro
-
Kolin: 1029 mg
-
Retinol - A vitamin: 653 micro
-
α-karotin 485 micro
-
β-karotin 8768 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 12350 micro
-
Lut-zea 11047 micro
Összesen
2219
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 650 micro
-
Lut-zea 582 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tapashoz
- A tojásokat megmossuk, egy nagy tálban habosra verjük, sózzuk, borsozzuk.
- 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, és a tojáshoz adunk, alaposan elkeverjük.
- Teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, miután a vaj felolvadt, hozzáadjuk a tojást, majd finoman elkeverjük a tojásos massszát.
- A tojás tetejére helyezzük a chorizót, és kis lángon addig sütjük, ameddig a tojás el nem válik a serpenyő aljától, majd a tojásos "lepényünket" egy lapos tálra csúsztatjuk.
- A tányér segítségével a lepényt átfordítjuk a serpenyőbe, így a kolbászos oldala kerül alulra. Pár perc alatt készre sütjük.
- A serpenyőre ráfordítjuk a lapos tányért, és egy határozott mozdulattal az egészet átfordítjuk, így a kolbászos rész ismét felülre kerül.
- Pár percet várunk, majd miután a lepény kissé kihűlt, pizzavágóval cikkekre szeljük.
- Az olívaolajba belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, majd a kenyérszeleteket átkenjük a fokhagymás-olívás olajjal, előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve megpirítjuk.
- A megpirult kenyérszeleteket a másik csokor felaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk, majd pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk azokat.
- A felcikkezett tojásos tortillákat a pirított kenyérre helyezzük, vékonyra vágott póréhagymával (újhagymával), paradicsommal és olivabogyóval díszítjük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4733
- Feltöltés dátuma: 2012. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Spanyolok a tapast (falatkákat) bor mellé, a főétkezések között fogyasztják. Ez egy tojásos verzió, aminek spanyolos jellegét a chorizo kolbász, az oliva és a fokhagyma adja meg. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, spanyol vörösbort igyunk mellé.