r
Nosalty Logó

Tojásos tapas chorizoval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos tapas chorizoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 2219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tapashoz

A díszítéshez

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    830 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    2923 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    3682 micro
Összesen 739 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    2490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1405 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    2243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    485 micro
  • β-karotin
    8768 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    11047 micro
Összesen 2219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A tapashoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tapashoz

  1. A tojásokat megmossuk, egy nagy tálban habosra verjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. 1 csokor petrezselymet apróra vágunk, és a tojáshoz adunk, alaposan elkeverjük.
  3. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a vajat, miután a vaj felolvadt, hozzáadjuk a tojást, majd finoman elkeverjük a tojásos massszát.
  4. A tojás tetejére helyezzük a chorizót, és kis lángon addig sütjük, ameddig a tojás el nem válik a serpenyő aljától, majd a tojásos "lepényünket" egy lapos tálra csúsztatjuk.
  5. A tányér segítségével a lepényt átfordítjuk a serpenyőbe, így a kolbászos oldala kerül alulra. Pár perc alatt készre sütjük.
  6. A serpenyőre ráfordítjuk a lapos tányért, és egy határozott mozdulattal az egészet átfordítjuk, így a kolbászos rész ismét felülre kerül.
  7. Pár percet várunk, majd miután a lepény kissé kihűlt, pizzavágóval cikkekre szeljük.
  8. Az olívaolajba belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, majd a kenyérszeleteket átkenjük a fokhagymás-olívás olajjal, előmelegített sütőben sütőpapírra helyezve megpirítjuk.
  9. A megpirult kenyérszeleteket a másik csokor felaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk, majd pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk azokat.
  10. A felcikkezett tojásos tortillákat a pirított kenyérre helyezzük, vékonyra vágott póréhagymával (újhagymával), paradicsommal és olivabogyóval díszítjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4733
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyolok a tapast (falatkákat) bor mellé, a főétkezések között fogyasztják. Ez egy tojásos verzió, aminek spanyolos jellegét a chorizo kolbász, az oliva és a fokhagyma adja meg. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, spanyol vörösbort igyunk mellé.

Hozzávalók

A tapashoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...