r
Nosalty Logó

Tojásos sonkatorta fzizu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos sonkatorta fzizu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 669 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2017.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1434 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 3341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, csipet sóval, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük.
  2. A töltelékhez a hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk nem túl apróra. A sonkát kis kockákra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a sonkát, és 4-5 percig együtt pirítjuk. Borssal, petrezselyemmel, ha szükséges, sóval megszórjuk.
  3. A tojásokat kissé felverjük, hozzá kanalazzuk a tejfölt, és ezt a sonkára öntjük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kapcsos tortaformát úgy, hogy maradjon kb. 3 cm-es pereme. A tésztára sütőpapírt teszünk és szárazbabot, rizst szórunk rá. Ez azért szükséges, hogy a nehezéktől a tészta ne púposodjon fel. (Én egy hőálló tálat raktam rá, bab híján.) Betoljuk a sütőbe 15 percre.
  5. Kivesszük a sütőből a tésztát, eltávolítjuk a nehezéket és ráöntjük a tojásos masszát. Körülbelül 30 percig sütjük. Kezünkkel ellenőrizzük, ha már szilárdnak érezzük, kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7331
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék sonkát muszáj volt már felhasználni. Egy Kiskegyed konyhájában találtam hozzá receptet. Húsvéti sonka maradékának felhasználására adtak ötleteket, de jó volt ez így augusztus végén is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...