r
Nosalty Logó

Tojásos-rizses lecsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Polett
Tojásos-rizses lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6335.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    5022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    418 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    810 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3092 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2470 micro
Összesen 1939 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    743 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és felvágjuk.
  2. A hagymát pici olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Majd levesszük a tűzről, és rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, ezt követően újra visszatesszük a tűzre.
  3. Amikor a hagyma üveges lett, a zöldségeket és a kolbászt beleszórjuk a hagymához.
  4. Vízzel ellepjük a készülő lecsót, hozzáteszünk egy leveskockát, és közepes lángon 40 percig főzzük.
  5. Eközben egy leveskockás vízen megfőzzük a rizst.
  6. 40 perc elteltével a megfőtt rizst belekeverjük a lecsóba. Majd felverjük a 3 tojást, amit szintén beleöntünk a lecsóba.
  7. Összekeverjük, hogy a tojás belelepje az ételt. Már tálalható is.
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 25813
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi tavaszi étel, friss zöldségekkel. Ahogy én készítem egy picit csípős, de igény szerint a hegyes erőst el is hagyhatjuk. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...