r
Nosalty Logó

Tojásos paraszttál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Tojásos paraszttál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2446 micro
Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    64.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3259.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    835 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4087 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9785 micro
Összesen 1073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük a burgonyát majdnem puhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Forrósítsuk fel az olaj felét, majd forgassuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk néhány percig. Tegyük félre.
  2. Forrósítsuk fel a megmaradt olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felszeletelt gombát és a fokhagymát héjastól. Fedjük le, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Vegyük le a fedőt, és nagy lángon pirítsuk aranyszínűre a gombaszeleteket és a fokhagymagerezdeket.
  3. Adjuk hozzá a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett spenótleveleket, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
  4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  5. Fedjük le, majd pirítsuk addig, míg a tojások kissé megszilárdulnak.
  6. Tálaljuk kevés frissen darált chilivel, néhány parmezánforgáccsal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3900
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 06.

Ajánló

Aki szereti mártogatni a tojássárgáját, annak ajánlok egy szelet friss kenyeret is a paraszttál mellé. A spenótot helyettesíthetjük mangolddal vagy zsenge kelkáposztával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos paraszttál
Csutak Enikő 82 recept

Egy nehéz hetet tudhattam magam előtt, így a párom azt mondta, hogy szívesen főz helyettem. Íme a végeredmény: egyszerű, de mégis a letisztult ízek miatt nagyszerű! A recept a Blikk Nők Konyha, 2013.szeptemberi számából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...