Tojásos paraszttál
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1073
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 815 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 174.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1022 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2446 micro
Összesen
268
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 64.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3259.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 835 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1162 mg
-
Nátrium 952 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 696.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 751 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 185 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 671 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4087 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9785 micro
Összesen
1073
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 920 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Főzzük a burgonyát majdnem puhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Forrósítsuk fel az olaj felét, majd forgassuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk néhány percig. Tegyük félre.
- Forrósítsuk fel a megmaradt olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felszeletelt gombát és a fokhagymát héjastól. Fedjük le, majd közepes lángon pároljuk 5 percig. Vegyük le a fedőt, és nagy lángon pirítsuk aranyszínűre a gombaszeleteket és a fokhagymagerezdeket.
- Adjuk hozzá a burgonyát, a megtisztított, falatnyi darabokra tépett spenótleveleket, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
- Egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
- Fedjük le, majd pirítsuk addig, míg a tojások kissé megszilárdulnak.
- Tálaljuk kevés frissen darált chilivel, néhány parmezánforgáccsal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3895
- Feltöltés dátuma: 2013. október 06.
Ajánló
Aki szereti mártogatni a tojássárgáját, annak ajánlok egy szelet friss kenyeret is a paraszttál mellé. A spenótot helyettesíthetjük mangolddal vagy zsenge kelkáposztával is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Egy nehéz hetet tudhattam magam előtt, így a párom azt mondta, hogy szívesen főz helyettem. Íme a végeredmény: egyszerű, de mégis a letisztult ízek miatt nagyszerű! A recept a Blikk Nők Konyha, 2013.szeptemberi számából származik.