r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli paradicsomsalátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Tojásos nokedli paradicsomsalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Nokedlihez

Salátához

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2054.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2939 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2899 micro
Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    989 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Nokedlihez

Salátához

Elkészítés

Nokedlihez

  1. A paradicsomsalátával érdemes kezdeni, hiszen nem árt, ha összeérnek kicsit az ízek. A paradicsomot ízlés szerint felvágjuk (én "kockáztam"), az újhagymát karikázzuk, összekeverjük, kicsit sózzuk, rálöttyintjük a tökmagolajat, keverünk rajta párat, és félretesszük.
  2. Tegyünk fel forrni vizet a nokedlinek. (Nem árt ellenőrizni, hogy szaggatónk ráfér-e a lábosra.)
  3. A folyékony anyagokat (tojás, olaj, tej) elkavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, végül annyi vizet, hogy galuska állagú tésztát kapjunk (se túl lágy, se túl kemény). A teljes kiőrlésű liszt miatt valószínűleg kicsi több vizet fog felvenni, mint a szokványos galuskatészta.
  4. Ha forr a víz, szakaszosan beleszaggatjuk a nokedlit (egyszerre csak kevés tésztát főzzünk ki). Ha feljöttek a víz tetejére, szűrjük le, és öntsük át egy serpenyőben, amibe előzőleg beletettük az evőkanálnyi vajat. Kezdjük el melegíteni kis lángon a már kifőtt galuskát. Közben szaggassuk lelkesen a tészta többi részét, ahogy kifő, tesszük is át a serpenyőbe, párat keverünk rajta, és visszatérünk a szaggatáshoz. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a tészta.
  5. Most már feljebb vehetjük a lángot a galuskán, kicsit "pirítjuk", közben a tojást elkeverjük a tejföllel (ha nem lett elég sós a galuska, sózzuk picit ezt a tojásos egyveleget).
  6. Végül ráöntjük a tojást a galuskára, és addig keverjük, amíg a kívánt tojásos nokedli állagot el nem érjük (mi lágyabban szeretjük, úgyhogy hamar elzártam alatta a lángot).
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3184
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásos nokedliról szóló cikk óta vágytam elkészíteni ezt a finomságot. Végre sikerült!

Hozzávalók

Nokedlihez

Salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...