r
Nosalty Logó

Tojásos mákos süteményt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tojásos mákos süteményt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

A tojásos krémhez

Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

A tojásos krémhez

Összesen 4883 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

A tojásos krémhez

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 610 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.2 g

Zsír

  • Összesen
    311.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12258.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    5819 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1152 mg
  • Foszfor
    3942 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.9 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 4883 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

A tojásos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha ragadna, adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  2. Egy kerek tortaformát kikenünk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát kisodorjuk, és a formába tesszük.
  3. A tejből és a pudingporból sűrű pudingot főzünk. Hozzákeverjük a mákot, a cukrot és a tejfölt. Ezt a mákos pudingot a tésztára öntjük, és berakjuk az előmelegített sütőbe 30 percre sülni.
  4. A tojássárgákat és a fehérjéket különválasztjuk. A tojássárgákat a tejföllel és a cukorral összekeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tejfölös keverékhez keverjük.
  5. A tortát kivesszük a sütőből, és rákenjuük a tetejére a tojásos-tejfölös keveréket. Visszatesszük a sütőbe, és még 20-25 percet sütjük.
  6. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni (kb. 30-40 perc).
  7. Porcukorral megszórva, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4699
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt egy cseh weboldalon olvastam. Megtetszett, így nekifogtam, és elkészítettem. Vasárnapi ebéd utáni édesség. Nagyon könnyű az állaga. Azt hittem, hogy sűrű lesz a mákos krém, de puha, lágy (azért is kell megvárni, hogy teljessen kihűljön), mert amikor szeleteljük, akkor szétcsuroghat.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

A tojásos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...