r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó virslivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Tojásos lecsó virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1427 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 575 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5482.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    2483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    528 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    585 micro
  • α-karotin
    1177 micro
  • β-karotin
    5708 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3969 micro
Összesen 2294 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és félkarikákra szeleteljük. A paradicsomot megmossuk, kivágjuk a csumáját, és szintén félkarikára vágjuk. A paprikát is megmossuk, karikákra vágjuk úgy, hogy a magját eltávolítjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával színezzük.
  3. Kevés vizet öntünk hozzá, ha kevésnek találjuk a paradicsom levét.
  4. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit.
  5. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, és a megfőtt virslis lecsóhoz adjuk.
  6. Addig főzzük, míg a tojás megfő. Friss kenyérrel tálaljuk.
  7. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 42382
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Ajánló

Most az igazi, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos lecsó virslivel
Gy.Zsuzsi 31 recept

Nem szerettem a lecsót, aztán egy nyaralás alkalmával készítettem, mert gyorsan kész van. Akkor egy nagy tányérral megettem belőle. Azóta csak így készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...