r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó majorannásan

kitti25
Tojásos lecsó majorannásan
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

810
Kalória
28.2g
Fehérje
116.6g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
1344g
Víz
360.1g
Koleszterin
22.9g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1344 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    379 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 810 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    233.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    2687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    758 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    1148 micro
  • β-karotin
    5919 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4256 micro
Összesen 1621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    777 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felvágjuk cikkekre, sózzuk, és kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd beletesszük a fokhagymákat is.
  2. Közben felvágjuk a paprikát és a paradicsomot. Amikor a hagyma megdinsztelődött, beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
  3. Amikor levet eresztett, fűszerezzük. (Én nagyon szeretem a majorannát, kb 1 evőkanálnyit tettem bele.)
  4. Amikor teljesen összefőttek zöldségek felverjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a lecsóba.
  5. Közben sült krumplit sütünk.
  6. A lecsó alatt el lehet zárni a gázt, és ha kész a krumpli, lehet tálalni. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Lecsót akartam enni ma, de a sült krumplit is kívántam, így a kettőt összehoztam. :) Természetesen a sültkrumpli csak egy opció, friss kenyérrel a legjobb. :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...