r
Nosalty Logó

Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

1585
Kalória
85.6g
Fehérje
176.6g
Szénhidrátok
58.2g
Zsír
1698.4g
Víz
883.6g
Koleszterin
22.9g
Rost
13.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4251.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17006.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    746 mg
  • Kálcium
    3601 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    1341 mg
  • Foszfor
    4783 mg
  • Nátrium
    6385 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    6793.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3278 micro
  • Kolin:
    2887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    4610 micro
  • β-crypt
    334 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    6822 micro
Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beleöntjók a hámozott paradicsom konzervet, a pardicsomokat kissé szétnyomkodjuk.
  4. Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, beletesszük a babot is (levét leöntjük), és főzzük kb. 15-20 percig 150 fokon.
  5. Feltesszük főni 1 tkanál sóval a tojásokat, és 10-12 percig főzzük, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, majd pucoljuk, és tojásszeletelővel vágjuk fel, szeleteljük (lehet ez a legelső lépés, hogy a tojás ki tudjon hűlni a főzővizében, akkor ugyanis szebben lehet pucolni).
  6. A pörköltalap 20 perc után kész, kóstoljuk, ha kell még ízesítjük, és ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, és a felszeletelt tojásokat, együtt főzzük még kb. 4-5 percig, majd kikapcsoljuk alatta a lángot.
  7. A lobogó, sós, kissé olajos vízben, előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
  8. Tálaljuk a tojásos -virslis-babos pörköltet a tésztával.
  9. Tálaláskor félbevágott tojással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Egyszerű, gyors és finom ebédet szerettem volna készíteni. A belevalók, néha változnak, van, hogy gomba van benne, a bab elmarad, vagy van mindkettő, esetleg üveges zöldbab,vagy zöldborsó, - vagy csak simán a tojás és virsli. Kinek hogy tetszik, milyen alapanyaga van otthon. :-) Nagyon jól sikerült, most is elkészíteni.:-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!