r
Nosalty Logó

Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 924 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    108.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5069.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    467 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2066 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1393 micro
  • Kolin:
    1306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 3697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben a burgonyákat feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük a puhaságát, kb.35 perc után , és ha jó, kikapcsoljuk, vízben hűtjük ki, majd kivesszük, lecsepegtetjük, pucoljuk, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk.
  2. Feltesszük a sós, kissé olajos vizet a tésztának forrni, amikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát (6-8 perc), és ha kész, lecsepegtetjük, majd melegen tartjuk.
  3. A lecsóhoz egy lábasban olajat teszünk, beletesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, sót, és fedő alatt puhára pároljuk, közepes lángon (kb.150 fokon).
  4. Erre tesszük a felcsíkozott bacont, és azt is keverés mellett fedő alatt puhára pároljuk-pirítjuk.
  5. Beleöntjük a házi lecsókat, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, petrezselyemlevéllel ízesítjük, 1 tk kapor is kerülhet bele (ízlés szerint, a kapor feldobja az ízét nagyon, nem kell sok, de az finommá teszi).
  6. Főzzük néhány keverés mellett kb. 25 percig, majd kóstolunk, ha kell, még ízesítünk.
  7. Egy kis tálkában felütjük a tojásokat, kevés sóval jó alaposan felverjük, és a kész lecsóba öntjük, keverés mellett készre főzzük-sütjük, de nem szárazra a tojást, kissé lágyabbra hagyva.
  8. Tálalás a kétféle körettel, házi savanyúsággal, esetleg köret nélkül friss kenyérrel. Kínálhatunk mellé tejfölt, sajtot.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2122
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

Készülhet nemsokára friss lecsóból is, azzal teljesen más, frissebb az íze.:-)) Tálaljuk házi savanyúsággal, friss házi kenyérrel vagy a kétféle körettel, friss sajttal, finom borral. Gyerekeknek, italt nem kedvelőknek: ásványvíz, házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával
Éva-Anyóca 350 recept

A napfénynek köszönhetően az eltevésre szánt paprika mindig a sárga különböző színeit varázsolja elénk, akár evéskor, akár főzéskor, és ezzel jobb hangulatot is teremt. Sárga, naracsos sárga, narancssárga, majdnem pirosas.... csodálatos színek.:-)) És finomak.:-)) Volt még a spájzban pár üveg lecsóm (nem sokára lesz majd friss is),  ezért ez a gyors és laktató ebéd jött össze belőle.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...