Tojásos-baconös-kapros lecsó burgonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
18 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
75g víz0 kcal
-
300g lecsó123 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
Összesen
924
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
71 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
300g víz0 kcal
-
1200g lecsó492 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
Összesen
3697
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
5.3g bacon21 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
10.7g víz0 kcal
-
42.7g lecsó17 kcal
-
15.6g tojás20 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
7.1g burgonya4 kcal
-
17.8g spagetti tészta66 kcal
Összesen
132
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 433 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 85 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 326 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
924
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.3 g
Zsír
-
Összesen 108.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5069.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 467 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 2066 mg
-
Nátrium 1731 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 841.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 342 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1393 micro
-
Kolin: 1306 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2113 micro
Összesen
3697
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
15 dkg bacon
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk négyszínű bors
-
3 dl víz
-
120 dkg lecsó
-
8 db tojás
-
1 tk petrezselyem
-
1 tk kapor
-
500 g spagetti tészta
Elkészítés
- Sós vízben a burgonyákat feltesszük főni, villával ellenőrizhetjük a puhaságát, kb.35 perc után , és ha jó, kikapcsoljuk, vízben hűtjük ki, majd kivesszük, lecsepegtetjük, pucoljuk, és egyben vagy felkarikázva tálaljuk.
- Feltesszük a sós, kissé olajos vizet a tésztának forrni, amikor lobogva forr, kifőzzük benne a tésztát (6-8 perc), és ha kész, lecsepegtetjük, majd melegen tartjuk.
- A lecsóhoz egy lábasban olajat teszünk, beletesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát, sót, és fedő alatt puhára pároljuk, közepes lángon (kb.150 fokon).
- Erre tesszük a felcsíkozott bacont, és azt is keverés mellett fedő alatt puhára pároljuk-pirítjuk.
- Beleöntjük a házi lecsókat, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk, petrezselyemlevéllel ízesítjük, 1 tk kapor is kerülhet bele (ízlés szerint, a kapor feldobja az ízét nagyon, nem kell sok, de az finommá teszi).
- Főzzük néhány keverés mellett kb. 25 percig, majd kóstolunk, ha kell, még ízesítünk.
- Egy kis tálkában felütjük a tojásokat, kevés sóval jó alaposan felverjük, és a kész lecsóba öntjük, keverés mellett készre főzzük-sütjük, de nem szárazra a tojást, kissé lágyabbra hagyva.
- Tálalás a kétféle körettel, házi savanyúsággal, esetleg köret nélkül friss kenyérrel. Kínálhatunk mellé tejfölt, sajtot.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2122
- Feltöltés dátuma: 2012. április 27.
Ajánló
Készülhet nemsokára friss lecsóból is, azzal teljesen más, frissebb az íze.:-)) Tálaljuk házi savanyúsággal, friss házi kenyérrel vagy a kétféle körettel, friss sajttal, finom borral. Gyerekeknek, italt nem kedvelőknek: ásványvíz, házi szörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A napfénynek köszönhetően az eltevésre szánt paprika mindig a sárga különböző színeit varázsolja elénk, akár evéskor, akár főzéskor, és ezzel jobb hangulatot is teremt. Sárga, naracsos sárga, narancssárga, majdnem pirosas.... csodálatos színek.:-)) És finomak.:-)) Volt még a spájzban pár üveg lecsóm (nem sokára lesz majd friss is), ezért ez a gyors és laktató ebéd jött össze belőle.:-)