r
Nosalty Logó

Tojásmentes ostoros kalács mogyorókrémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Haminyami
Tojásmentes ostoros kalács mogyorókrémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 348 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 348 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejet, 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, jól elkeverjük, majd lefedve megfuttatjuk.
  2. A maradék tejet is meglangyosítjuk. Majd a tészta összes hozzávalójából nem túl lágy tésztát gyúrunk. 3 cipót formázunk.
  3. A cipókból hasonló méretű téglalapokat nyújtunk.
  4. A téglalapokra rákenjük a csokis krémet, majd mindet feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat összefonjuk, mint egy copfot.
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy 1/2 kg-os kenyérhez való téglatest alakú sütőformát, majd óvatosan beleemeljük a fonatot. A végeket óvatosan a fonat alá simítjuk.
  6. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, majd 1 órát langyos helyen pihentetjük
  7. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A vajat és a tejet összeolvasztjuk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd egy ecsettel megkenjük a fonat tetejét, és a sütőbe toljuk.
  8. Kb. 30 perc alatt megsül, a teteje szép aranyszínű lesz, tűpróbával ellenőrizzük. A formában, letakarva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 4101
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Haminyami 1 recept

Van tojásérzékeny a családban, így a receptjeim jó része is tojásmentes. Remélem, segítek ezzel másokon, akik hasonló helyzetben vannak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...