r
Nosalty Logó

Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Tojáslikőrzselés-marcipános bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1529 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

Elkészítés

A külső csokiburokhoz

  1. A külső burokhoz először temperáljuk a csokoládét. A csokoládé felét gőz fölött kis edényben felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokoládé másik felét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Kis ecset segítségével a bonbonformát kétszer kikenjük, a kenések között hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a fehér krémet. A tejszínt 1 percig forraljuk, majd beletördeljük a fehér csokoládét, és belereszeljük a marcipánt; addig keverjük, amíg minden fel nem olvad. Hagyjuk hűlni, majd kicsi műanyag zacskóba töltjük, amelynek előzőleg levágtuk a sarkát. A bonbonformát kivesszük a hűtőből, és a mélyedéseket körülbelül félig töltjük a fehér krémmel. Ismét hűtőbe tesszük.
  3. A zseléhez picit megmelegítjük a tojáslikőrt. Föloldjuk benne a zselatint, majd átszűrjük, hogy az esetleges csomókat elkerüljük. Ezt is hagyjuk hűlni, de csak addig, amíg még folyós állagú. A hűtőből kivett formába kiskanállal töltünk a zseléből, vigyázva, hogy maradjon hely a bonbon lezárásához. Annyi időre tesszük ismét hűtőbe, amíg a zselé picit meg nem köt.
  4. Ekkor a maradék csokoládét újra felmelegítjük, és kiskanállal adagolva rákanalazzuk a tetejére, a maradékot habkártyával lehúzzuk. 1-2 órára hideg helyre tesszük, majd kifordítjuk a bonbont a formából. Papírkapszliba téve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3935
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Tipp: ha nincs tojáslikőr, akkor másfajta likőrrel is kipróbálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

A neten találtam rá a receptre, eredetileg étcsokoládéval lett volna a külső burok, de akinek ajándékba vittem, Ő csak a fehércsokit szereti. Nekem 15 db bonbon lett belőle.

Hozzávalók

A külső csokiburokhoz

A fehér krémhez

A tojáslikőrzseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...