r
Nosalty Logó

Tojásfehérje-mentő püspökkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Tojásfehérje-mentő püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 524 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges.
  2. Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk kevés margarinnal és meghintjük liszttel. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük.
  4. Ha már elég kemény, akkor fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, legvégül az olajat.
  5. Az előkészített formába öntjük, és szépen elsimítjuk.
  6. Az előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lentebb tettem.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12*25*8
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 222
  • Össznézettség: 71600
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 13.

Ajánló

Ha teljesen kihűlt, szépen szeletelhető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásfehérje-mentő püspökkenyér
Andi80_ 380 recept

A sok kalács és kelt készítése után összegyűlt pár tojásfehérje. Ezt a püspökkenyeret sütöttem belőle. Nagyon egyszerű, a sütéssel együtt egy óra alatt simán kész van. Finom, puha, tele van gyümölccsel. Természetesen kerülhet bele egyéb is, nálam most ezek voltak itthon. Finom lehet még dióval, csokidarabokkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...