r
Nosalty Logó

Tojásfasírt kakas alakú krumplipürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojásfasírt kakas alakú krumplipürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tojásfasírt

Krumplipüréhez

Kakashoz

Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tojásfasírt

Krumplipüréhez

Kakashoz

Összesen 2649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tojásfasírt

Krumplipüréhez

Kakashoz

Összesen 107 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2485.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    1625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    358 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 662 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1918 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9942.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1918 mg
  • Nátrium
    6500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    400 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    1622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    3190 micro
  • β-crypt
    1125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3561 micro
Összesen 2649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Tojásfasírt

Krumplipüréhez

Kakashoz

Elkészítés

Tojásfasírt

  1. Tojásokat feltörjük, felverjük, ízlés szerint sózzuk, és az olajon megsütjük.
  2. Zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a sült tojáshoz adjuk.
  3. Fűszerpaprikával meghintjük, 3 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól összedolgozzuk.
  4. Gombócokat formázunk belőle, 3 ek zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Krumplipüréhez

  1. Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, és jó alaposan kikeverjük.

Kakashoz

  1. Egy tányérra halmozunk egy kevés pürét, kakasfej alakot formázunk ki belőle.
  2. Paprikából cikkeket szeletelünk, és a cikkekből készítjük el a taraját és a csőrét.
  3. Olajbogyó szelet a szeme. Közepébe teszünk egy szem kukoricát és a csőrébe is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1559
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásfasírt kakas alakú krumplipürével
Salamon Csilla 1202 recept

Szeretek egy kis vidámságot csempészni az ételek tálalásához.

Hozzávalók

Tojásfasírt

Krumplipüréhez

Kakashoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...