r
Nosalty Logó

Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 1457 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    2814 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9854.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    5738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    11257 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1457 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A tofut vágjuk kb 1,5 cm x 1,5 cm-es darabokra, öntsük le a páclé hozzávalóival, és letakarva tegyük a hűtőbe 1 órára.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk hasonló méretű kockákra. Sós vízben főzzük majdnem-készre. Jól csepegtessük le.
  3. A rozmaringágakat mossuk meg, majd ritkítsuk meg a közepüket. Húzzunk rájuk felváltva 2-2 tofukockát és édesburgonyát.
  4. Felforrósított serpenyőben, kevés olajonsüssük minden oldalukat aranybarnára.
  5. A mogyorót robotgépben turmixoljuk össze, és a maradék páclével állítsuk be a kívánt állagot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9697
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 08.

Ajánló

Friss madársalátából és mandarinból álló saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Ez egy olyan recept, amelyet sokáig érlelgettem magamban. Nem tudok már pontosan visszaemlékezni a fázisokra, de az alapgondolat az volt, hogy rozmaringnyársat szerettem volna használni. Aztán szép sorban bekúszott a fejembe egy-egy ötlet, és ez lett belőle.  14 nyárs lesz belőle.

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...