r
Nosalty Logó

Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tofu és édesburgonya rozmaringnyárson
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 1457 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    2814 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 364 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9854.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    5738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    11257 micro
  • β-crypt
    602 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1457 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A nyárshoz

  1. A tofut vágjuk kb 1,5 cm x 1,5 cm-es darabokra, öntsük le a páclé hozzávalóival, és letakarva tegyük a hűtőbe 1 órára.
  2. Az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk hasonló méretű kockákra. Sós vízben főzzük majdnem-készre. Jól csepegtessük le.
  3. A rozmaringágakat mossuk meg, majd ritkítsuk meg a közepüket. Húzzunk rájuk felváltva 2-2 tofukockát és édesburgonyát.
  4. Felforrósított serpenyőben, kevés olajonsüssük minden oldalukat aranybarnára.
  5. A mogyorót robotgépben turmixoljuk össze, és a maradék páclével állítsuk be a kívánt állagot.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9684
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 08.

Ajánló

Friss madársalátából és mandarinból álló saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Ez egy olyan recept, amelyet sokáig érlelgettem magamban. Nem tudok már pontosan visszaemlékezni a fázisokra, de az alapgondolat az volt, hogy rozmaringnyársat szerettem volna használni. Aztán szép sorban bekúszott a fejembe egy-egy ötlet, és ez lett belőle.  14 nyárs lesz belőle.

Hozzávalók

A nyárshoz

A páchoz

A mogyorómártáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek